Vágólapra másolva!
Spanyol állampolgárságot kapott Ronaldo. A Real Madrid brazil csatárcsillaga csütörtökön esküdött fel a spanyol alkotmányra, így kevesebb mint egy évvel a honosítási kérelem idén januári benyújtása után fogadta be hivatalosan is őt második, választott hazája.

Ronaldo ugyanakkor megőrizte brazil állampolgárságát, ami a Real Madrid szempontjából is fontos lehet, hiszen így, hogy a futballfenomén már nem számít külföldinek, "helyére" új idegenlégióst igazolhat a királyi gárda.

Az 1976. szeptember 22-én született támadó - két idényt felölelő eindhoveni vendégmunkáskodás után - 1996-ban érkezett Hollandiából Spanyolországba, az FC Barcelonához, onnan igazolt át a következő évben Olaszországba, az Internazionaléhoz, majd tért vissza 2002-ben a spanyol bajnokságba, amikor is a Real Madridhoz szerződött.

A fővárosiakhoz a legutóbb 2004 márciusában megújított kontraktus szerint 2009. június 30-ig kötelezte el magát a brazil válogatottal kétszeres világbajnok Ronaldo, aki - mint a legjobb Európában játszó labdarúgó - 1997-ben és 2002-ben is kiérdemelte az Aranylabdát.