Vágólapra másolva!
Lilian Thuram, a francia labdarúgó-válogatott világ- és Európa-bajnok védője kemény szavakkal kritizálta Nicolas Sarkozyt, amiért a belügyminiszter "csőcseléknek" nevezte a párizsi elővárosi zavargások résztvevőit.

"Én is a külvárosban nőttem fel. Ha valaki azt mondja, hogy nagy nyomású tisztító géppel kell ott rendet csinálni, akkor nem tudja mit beszél" - jelentette ki a Juventus játékosa.

Sarkozy a zavargások elején azt mondta: "meg kell tisztítani a külvárosokat a csőcseléktől", emiatt a kijelentése miatt sokan bírálták.

A francia válogatott szombaton a Stade de France-ban fogadja Németország nemzeti együttesét, szerdán viszont még Costa Rica legjobbjai ellen lép pályára Martinique szigetén, Thuram szülőföldjén.

Thuram, aki tagja a kormány által létrehozott integrációs főbizottságnak, úgy vélekedett, személyesen is érintve érzi magát Sarkozy kijelentése miatt.

"Az erőszak nem véletlenül jön" - hangsúlyozta a védő, hozzátéve, a kemény kéz politikája nem a helyes megoldás, inkább azt a kérdést kell megvizsgálni, miként lehet az emberekkel együtt élni és munkát adni nekik.