Vágólapra másolva!
A hétvégén visszaállhat a régi megszokott rend a spanyol labdarúgó-bajnokságban, amennyiben ugyanis a Barcelona és a Real Madrid nyer (az Osasuna pedig kikap), a két sztárgárda ugrik a Primera División élére. Elviekben a Barcának lesz nehezebb dolga, hiszen a katalánok a meglepetéscsapat Getafe otthonába látogatnak. Németországban a címvédő Bayern München a 2. helyen álló Brement fogadja, Angliában a Chelsea a Manchester United otthonába látogat, míg Olaszországban a Lazio-Inter meccs kínál csemegét.

A kezdeti "zavart" követően a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 11. fordulójában visszaállhat a megszokott rend, és az FC Barcelona, Real Madrid páros hátát nézheti a mezőny. Ehhez a két sztárcsapat sikerén túl az kell, hogy a jelenlegi éllovas Osasuna kikapjon a Real Sociedad otthonában.

A bombaformában futballozó katalán gárda az eddigi legnagyobb meglepetést keltő Getafe otthonába látogat. Ronaldinhóék olyan lehengerlő teljesítményt nyújtottak az elmúlt hetekben, hogy minden bizonnyal bezsebelik a három pontot.

"Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, s koncentráljunk, mint ahogy ezt tettük a szezon eddig összecsapásain is, s akkor hiszem, hogy képesek leszünk megzavarni a Barcelonát" - nyilatkozta a Getafe edzője, a katalánok egykori középpályása, Bernd Schuster.

"Sorozatban két vereséget szenvedtünk, emiatt az öltözőben nagyon dühösek voltunk. Most itt a lehetőség a javításra, remélem, megnehezítjük a Barca életét" - vélte a Getafe csatára, Riki Sanchez.

A madridiak a Real Zaragozát fogadják, ám az ő győzelmük már korántsem olyan biztos, mint az ősi riválisé, hiszen továbbra is sok a sérültje Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőnek.

A gyengén rajtoló, de mostanra erőre kapott Villarreal a 2004-es bajnok Valenciát látja vendégül.

[origo] / (MTI)