Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a német labdarúgó bíróbotrányban érintett horvát fogadási maffia Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-mérkőzéseket is manipulált - erre utaló vallomást tett Robert Hoyzer játékvezető, akit német bajnokik eredményeinek befolyásolásával vádolnak.

A 26 éves exjátékvezető a berlini bíróságon azt mondta, hogy a szintén vádlott horvát Sapina testvérek autójában többször látott olyan papírokat, melyeken európai kupatalálkozók bírói és ellenőrei szerepeltek, lakcímükkel és telefonszámukkal.

"Amikor Sapináékat erről kérdeztem, akkor azt válaszolták, hogy rengeteg jó barátjuk van" - mondta Hoyzer. "Ami meglepett, hogy Sapináék a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és elődöntőjében is már egy héttel korábban tudták, melyik meccset ki fogja vezetni, pedig ezt mindig csak az adott találkozó előtt 24 órával hozták nyilvánosságra."

Hoyzer konkrétan csak egy mérkőzést említett: a 2004. december 1-jén rendezett Panioniosz-Dinamo Tbiliszi UEFA-kupa-meccset a hazaiak 0-1-es félidő után 5-2-re nyerték. A német bíró szerint a Sapina-testvérek többször beszéltek a találkozóról, de később úgy döntöttek, hogy "nem elég jó buli", ezért "nem nyúltak bele".

Sapináék azt állították, hogy Hoyzer azokra a mérkőzésekre is fogadott, melyeknek az eredményét később manipulálta, de a játékvezető ezt tagadta.

Sapináék ügyvédje egy magnófelvételt mutatott be, melyen Hoyzer másfél órával az általa vezetett harmadosztályú bajnoki előtt egy barátjával beszélt telefonon és arra kérte ismerősét, hogy az interneten keresztül fogadjon a találkozó végeredményére.

A fogadási botrány másik játékvezető vádlottja, Dominik Marks eddig folyamatosan tagadta bűnösségét. Marks ügyvédje a csütörtöki tárgyaláson bejelentette, hogy védence kedden írásos nyilatkozatot juttat el a bírósághoz, s ha beidézik, személyesen is elmegy a tárgyalásra, de egyetlen kérdésre sem fog válaszolni.