Vágólapra másolva!
Norvégiában az már korábban eldőlt, hogy 13 év után nem a Rosenborg lesz a bajnok, és az utolsó játéknapon arra is fény derült, hogy az aranyérmet a Valerenga IF játékosainak nyakába akasztják. Skóciában megszakadt a Hearts veretlenségi sorozata, míg a francia bajnokságban tovább nőtt a Lyon előnye, köszönhetően a PSG auxerre-i vereségének.

Miközben az Olympique Lyon továbbra is képtelen hibázni a Ligue 1-ben, a többi mérkőzésen rendre olyan eredmény születik, ami a listavezetőnek kedvez. Ezúttal az AJ Auxerre-Paris-SG találkozón született hazai győzelem, aminek köszönhetően a Lyon hétpontos előnye a tabella élén kilencegységnyire nőtt, most éppen a Girondins Bordeaux-val szemben.

A Lyon a hét közben tizenegyesekkel kiesett a ligakupából, de a klub ezt a sorozatot az elmúlt években nem vette valami komolyan, tavaly is már az első fordulóban búcsúzott tőle, a bajnoki cím sokkal fontosabb a lyoniak számára. Ennek megfelelően a hét végi, Sochaux elleni összecsapást már nem "szórakozták" el, igaz, a vártnál valamivel nehezebben sikerült begyűjteni a három pontot a tabella alsó felében tanyázó ellenféllel szemben.

A vendégek a mérkőzés elején meg is ijesztették a hazaiakat, ám a tunéziai Dzasuad Zairi fejese a kapu mellé szállt, és innentől kezdve már a Lyon futballozott fölényben. Sylvain Wiltord kicsit nagyobb koncentrációval már az első félidőben mesterhármast érhetett volna el, de a csatár, aki a legutóbbi három bajnoki mindegyikén eredményes volt, ezúttal nem tudott betalálni.

De nem csak ő hibázott ziccerben, hanem Mahamadou Diarra és Juninho Pernambucano is, így a lyoni drukkerek már-már azt gondolhatták, hogy csapatuk meg van átkozva. A második félidő elején aztán Florent Malouda megtörte a jeget, a hálóba továbbította Eric Abidal beadását, és mivel a Sochaux-nak ezt követően egyetlen helyzete sem akadt, túl sok izgalom nem volt a hátralévő időben, a Lyonnak ez volt sorozatban az ötödik győzelme a bajnokságban.

A második helyezet PSG az Auxerre ottonába látogatott, és a párizsiak számára a tét az volt, hogy képesek-e tapadni a listavezetőhöz, vagy leszakadnak a dobogóról, utóbbi lehetőség azért áll fenn, mert a fővárosiak mögött helyezkedő Girondins Bordeaux és AS Saint-Etienne is begyűjtötte a három pontot.

A Girondins az újonc ES Troyes-t verte 2-0-re, és ennek köszönhetően immár sorozatban 11 mérkőzés óta veretlen, míg a Zöldek idegenben nyertek a cserecsatár Gomis góljával a kiesőjelölt Strasbourg-ral szemben. A PSG-n tehát nagy volt a nyomás, főleg a csapat elefántcsontparti támadóján, Bonaventure Kalou-n, aki egykori csapata ellen lépett pályára - ő a nyáron éppen az Auxerre-ből érkezett.

A párizsiak az ideális kezdő tizenegyükkel szerepeltek, a hazaiaknál azonban több védő is hiányzott sérülés miatt, mint kiderült, ennek nem volt sok jelentősége, mert a PSG támadói nem sok vizet zavartak. Az AJA már az első félidőben is többet támadott (amit a két párizsi sárga lap is jelzett), de ekkor még nem tudta megszerezni a vezetést, a második játékrészben pedig a vendégek is a segítségükre siettek: az 53. percben ugyanis a párizsiak középpályása, Edouard Cissé olyan szerencsétlenül nyúlt bele Yann Lachuer szabadrúgásába, hogy a saját kapujába juttatta a labdát.

A PSG ezt követően kicsit jobban csipkedte magát, de képtelen volt gólt szerezni, az Auxerre viszont a hajrában ismét betalált, és így 2-0-ra nyert. Jacques Santini együttese a szezonban hat hazai meccséből ötöt úgy nyert meg, hogy még csak gólt sem kapott, és az Abbé Deschamps-stadionban csak a Lyon tudott betalálni - amely azonban el is vitte a három pontot.

Ligue 1: Rudolf Gergely nélkül ikszelt a Nancyhttp://origo.hu/sport/focivilag/20051030tovabbra.html?pIdx=5