Vágólapra másolva!
Győzött, így pontszámban utolérte a listavezető Fehérvár FC labdarúgócsapatát a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz, amely Brnovic és Halmosi találataival 2-0-ra verte a riválist a Borsodi Liga 10. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Borsodi Liga, 10. forduló:
Debreceni VSC-AVE Ásványvíz - Fehérvár FC 2-0 (2-0)
Debrecen, 7500 néző
v.: Megyebíró
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári (Dombi, 76.) - Mészáros, Virág, Sándor, Halmosi - Brnovic (Ferenczi, 63.), Sidibe (Hristov, 70.)
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Fehér Zs., Horváth G., Vincze Z. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. - Alumona (Simek, a szünetben), Sitku, Györök (Kocsis G., 85.)
gól: Brnovic (41.), Halmosi (45.)
kiállítva: Farkas B. (58.)
sárga lap: Szatmári (42.), Ferenczi (78.), illetve Farkas B. (34., 58.), Sitku (91.)

A védelemben két kulcsemberét nélkülözve lépett pályára a Fehérvár FC labdarúgócsapata Debrecenben, a listavezetőnél Koller és Kuttor nem játszhatott - mint kiderült, ezzel komoly hátrányba is került a csapat.

A stabil hátsó alakzat - amely 9 forduló alatt mindössze három gólt kapott - már a találkozó elejétől nagyon sebezhetőnek tűnt. Először a 12. percben bizonyosodhatott meg erről a közönség: Bernáth jobb oldali szögletet követően, ugyanis Tudor elszámolta magát, Sidibe pedig túlugorva (!) a kapust fejelt az üres kapu mellé. Hatalmas helyzet volt!

De mit mondhattunk akkor a 37. perc lehetőségére, amikor Brnovic lépett ki egyedül, lövése Tudor lábaiban elakadt, a kapus estében lábbal elkotorta a labdát, sőt, felpattanva, merészen előrevetődve kézzel is elpaskolta.

A teljesen indiszponált a vendégcsapat nem tudta kihúzni az első félidőt, a 41. percben vezetést szerzett a Debrecen. Éger előreívelt labdáját a büntetőponton teljesen üresen álló Brnovic mellel átvette, majd estéből a jobb alsó sarokba kotorta (1-0).

A hosszabbításban növelte előnyét a hazai együttes: Halmosi jobbról ballal ívelt középre, a labda a felugró Vinczén megpattanva a kapura csavarodott, Tudor pedig csak beleérni tudott, hárítani nem (2-0).

Nem változott a játék képe a második félidőben sem, ráadásul az 58. percben Farkas csúnya szabálytalanságért (alaposan odarúgott Sándor Tamásnak) megkapta második sárga lapját.

A maradék félórában a Loki már nem erőltette mindenáron a gólszerzést, a csereként beállt Hrisztov így is gólt szerezhetett volna, de addig totojázott, amíg a teljes vendégvédelem utolérte.

A hajrában először Sitku szerzett gólt, ám a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette, 20 másodperccel később a másik kapu előtt viszont befújt egy büntetőt, amelyet Éger csúnyán a kapu mellé bikázott.

Maradt a 2-0, győzelmével a Debrecen pontszámban utolérte a Fehérvárt, csupán rosszabb gólkülönbséggel szorul a második helyre. A vesztett pontokat tekintve viszont az MTK a legjobb, ha a kék-fehérek nyerik a Honvéd ellen elmaradt meccsüket, az élre ugranak.

Csertői Aurél, a Fehérvár szakvezetője: "Szabályos gólt lőttünk, a játékvezetők nagyot hibáztak, de nem ezért kaptunk ki."

Supka Attila, a Debrecen edzője: "Az első félidőben nagyon jó tempót diktáltunk, a második játékrészben kontrákra rendezkedtünk be. A meccset megérdemelten nyertük meg."