Vágólapra másolva!
Philippe Troussier lett a marokkói labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

Az 50 éves francia szakember szerződése a 2010-es világbajnokságig szól, ez alatt havi ötvenezer eurót keres majd, amely a győzelmi prémiumokkal még több is lehet.

A tréner azt a Badou Zakit váltja a kispadon, aki a hónap elején távozott, miután a gárda nem tudta kvalifikálni magát a jövő évi világbajnokságra.

* * *

Jürgen Klinsmann a 2006-os németországi világbajnokság után is szívesen maradna hazája válogatottjának szövetségi kapitánya. A 41 éves szakember szerdán egyeztetett Theo Zwanzigerrel, a német szövetség társelnökével és tájékoztatta az elképzeléseiről.

"Hetek óta benne van a levegőben, hogy Jürgen hosszabbít" - mondta Zwanziger. "Jó tudni, hogy készíthetünk hosszú távú terveket is, folyamatosság nélkül nehéz komoly eredményeket felmutatni. Természetesen a folytatás elsősorban a vb-szerepléstől függ, addig nem érdemes belemenni a részletekbe. Klinsmann magasra tette a lécet, de ez egy hazai rendezésű világbajnokságon teljesen természetes."

A szakvezető szerint csapata számára csak a világbajnokság megnyerése az elfogadható eredmény. Klinsmann jelenlegi szerződése a vb végéig érvényes.