Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos mérleggel, nyolc forduló után nyolc győzelemmel áll a Juventus labdarúgócsapata, amely vasárnap 3-0-ra győzött a Lecce otthonában. A Milan hazai pályán diadalmaskodott 2-1-re a Palermóval szemben, míg az Inter Udinéből hozta el a három pontot. Döntetlent és balhét hozott a 118. római derbi.

A 4. percben Recoba előtt adódott az első Inter-helyzet, az uruguayi csatár kicselezte az elé kirohanó De Sanctis kapust, majd a 16-os jobb oldali vonalától kapura ívelt, de a gólvonalra hátráló Sensini menteni tudott. A hazaiak első félidei legnagyobb helyzetét Julio Cesar kapus ügyetlenkedése okozta, a brazil kapus elcsúszott egy csel közben, szerencséjére a védők felszabadítottak.

Aztán Wome nagy lövését védte De Sanctis, a gólig viszont 36 percet kellett várni, ekkor a vállsérülést szenvedő Adriano helyett csereként pályára lépő Cruz az ellenfél védőjével, Sensinivel "kényszerítőzött", s ajtóablak-helyzetben nem hibázott (0-1). A második játékrészben már nem változott az eredmény, noha az utolsó negyedórát négy csatárral támadta végig az Udinese.

A listavezető Juventus nem hibázott, s Ibrahimovic, Mutu, illetve Zalayeta találataival Leccében győzött 3-0-ra. A Milan hazai pályán szenvedte a kis győzelmet a Palermo ellen, a Sampdoria az utolsó pillanatban értékesített Volpi-büntetővel harcolt ki 3-3-at a Sienával szemben.

A fővárosi derbi végig rendkívül feszült hangulatban zajlott, a játékosok mindkét részről több szándékos és durva szabálytalanságot követtek el. A nem túl színvonalas első félidőben az AS Roma szerzett vezetést Francesco Totti csapatkapitány révén, amit a második játékrészben Tommaso Rocchi egyenlített ki. A mérkőzés igazán a Lazio találata után vált élvezetessé, de újabb gól - elsősorban Ballotta remek védéseinek köszönhetően - már nem született. A Lazio "vendégként" legutóbb 1997. november 1-jén nyert ősi riválisa ellen.

Az összecsapáshoz botránykrónika is tartozik, ugyanis nem messze a Stadio Olimpicótól még a kezdősípszó előtt megkéseltek egy Lazio-szurkolót, akit kórházba kellett szállítani, de mint kiderült, könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A találkozón a 74. percben megdobták Paparesta játékvezetőt, de a bíró nem vetett véget a meccsnek - jelentette az MTI.

Serie A, 8. forduló:
Chievo - Cagliari 2-1 (0-0)
gól:
D'Anna (70.), Obinna (72.), illetve Suazo (93.)

Lecce - Juventus 0-3 (0-1)
gól:
Ibrahimovic (9.), Mutu (79.), Zalayeta (93.)

Livorno - Reggina 1-0 (0-0)
gól:
Luccarelli (88.)
piros lap: Morrone (29., Livorno)

Milan - Palermo 2-1 (1-1)
gól:
Gattuso (30.), F. Inzaghi (77.), illetve Caracciolo (28.)

Udinese - Inter 0-1 (0-1)
gól:
Cruz (36.)

Sampdoria - Siena 3-3 (1-0)
gól:
Flachi (38., büntetőből), Volpi (54., 90, a másodikat büntetőből), illetve Locatelli (47.), Chiesa (67., büntetőből), Vergassola (83.)

Treviso - Empoli 1-2 (0-1)
gól:
Fava (78.), illetve Almiron (25.), Tavano (79.)

AS Roma - Lazio 1-1 (1-0)
gól:
Totti (40.), illetve Rocchi (57.)