Vágólapra másolva!
Thierry Henry sérülése után két góllal tért vissza, amely nemcsak 2-0-s győzelemhez segítette az Arsenalt a Sparta Praha otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hanem egyben klubrekordot is jelentett. A francia csatár keddi két találatával összesen 186-szor volt eredményes a londoni alakulat színeiben, ezzel megdöntötte Ian Wright 1991 és 1998 között elért csúcsát, aki az Ágyúsoknál 185-ször talált az ellenfelek kapujába.

"Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra a hétvégi West Bromwich Albiontól elszenvedett vereség után, s bebizonyítottuk, számolni kell velünk. A klubrekord miatt szinte a Holdon járok, de ezt a Highburyben szerettem volna elérni" - mondta Henry, aki hat hetet hagyott ki ágyékproblémája miatt, s ez alaposan meglátszott a londoni alakulat eredményességén.

A keddi játéknap egyik meglepetését a francia Lille szolgáltatta azzal, hogy idegenben pontot szerzett a Manchester United ellen.

"Türelmesen játszottunk, és reméltük, hogy lesz lehetőségünk a győzelem kivívására, azonban a Lille, amely fizikálisan rendkívül jól felkészített és szervezett csapat, egy pillanatig sem törekedett a három pont megszerzésére" - értékelt röviden Sir Alex Ferguson, a hazaiak skót mestere, aki hozzátette, a következő, 4. fordulóban nyerni mennek Lille-be.

Nem sikerült jól jubileumi, századik európai kupamérkőzése viszont Ryan Giggsnek, a MU labdarúgója ugyanis arccsontörést szenvedett. walesi középpályást a 0-0-ra végződött összecsapás második félidejében le is kellett cserélni. Az első diagnózis szerint legalább egy hónapig harcképtelen lesz, de az is elképzelhető, hogy hat hétig nem számíthat rá Sir Alex Ferguson vezetőedző. Giggs kiválása tovább gyarapítja a maródiak listáját az MU-nál: korábban Roy Keane, Gary Neville, Gabriel Heinze, Wes Brown és Louis Saha sérült meg.

A forduló rangadójának kikiáltott Bayern München-Juventus találkozón 2-1-es hazai siker született, de érdekes módon Felix Magath, a bajorok vezetőedzője elégedetlenül nyilatkozott a mérkőzés után:

"Jól játszottunk ugyan, de számtalan helyzetünkből sokkal többet kellene gólra váltanunk. A Juventus legyőzésével megmutattuk, hogy a legjobb együttesek közé tartozunk, de sokkal nagyobb hatékonyságot várok a csatároktól" - mondta Magath.

Kollégája, Fabio Capello viszont egyáltalán nem volt csalódott, mint mondta, ezúttal nem tudták felvenni a rivális ritmusát, de nem történt tragédia azzal, hogy csapata az idény során először kikapott.

Kedden Torghelle Sándor (Panathinaikosz) és Korsós György (Rapid Wien) is kezdőként lépett pályára együttesében, előbbit az 59. percben lecserélték, míg utóbbi végig a pályán volt. A görögök hazai pályán döntetlent értek el a spanyol bajnok FC Barcelona ellen, míg az osztrákok Bécsben 1-0-ra kikaptak az FC Bruges-től.

Alberto Malesani, a Panathinaikosz trénere bírálta Torghellét az összecsapáson mutatott viselkedése miatt. Az olasz tréner azt kifogásolta, hogy a válogatott csatár elégedetlenkedett, amikor az 59. percben lecserélte őt.

"Torghelle reakciója volt az este egyetlen negatívuma. Tudom, hogy a szurkolók szeretik őt, de nem tűröm el az ilyen viselkedést, és erről el fogok beszélgetni vele. Ha ez megismétlődik, akkor nálam többet nem lép a pályára" - mondta Malesani.