Vágólapra másolva!
Nemzeti Sport Online

Gera Zoltán, a West Bromwich Albion labdarúgócsapatának magyar légiósa a jövő hét végén már ismét szeretne pályára lépni bajnoki mérkőzésen az angol Premiershipben, most azonban még csak a szobakerékpározást és a konditermet engedélyezik számára a birminghami klub orvosai. A válogatott csapatkapitánya a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: az utóbbi néhány hét lelkileg is megviselte, és néhány kilót le is fogyott, amin ő maga is csodálkozik.

"Sokat javult a hasfalam és a lovaglóizmom is azóta, hogy elkezdték a kezelést, de a csapat edzésein még nem vehetek részt, marad a szobabicikli és a konditerem" - mondta lapunknak telefonon a jelenlegi első számú magyar futballista, amikor a hogyléte felől érdeklődtünk. Hozzátette: a futóedzések még nem jöhetnek szóba, csupán erősítő gyakorlatokat végeztek.

Gera Zoltánnak a múlt csütörtökön újra megoperált bal kézfejéről tegnap vették le a rögzítőkötést, a jövő héten pedig a varratszedésre is sor kerülhet.

"A heg nagyon szép, a plasztikai sebész remek munkát végzett, szépen megcsinálta" - újságolta. "Ha így javul, két hét múlva talán már nem is látszik majd a műtét helye."

Kérdésünkre, mit szól a West Bromwich Albion Arsenal elleni bravúros, 2-1-gyes győzelmével, a támadó-középpályás így válaszolt:

"Nagyon örülök, hogy a csapat ilyen remekül játszott, így azért nem lesz könnyű visszakerülni a kezdőbe. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy úgy játszom majd, mint korábban, akkor ismét sikerül állandó helyet kiharcolnom magamnak. Sokkal jobb lenne, ha továbbra is sikeresen szerepelnénk, és újra bizonyítanom kellene, hogy méltó vagyok Bryan Robson bizalmára, mint ha ezek után megtorpannánk."

"Az utóbbi időszakot őszintén szólva eléggé megszenvedtem, le is fogytam néhány kilót" - folytatta Gera. "Ez azért furcsa egy kicsit, mert az ember általában meghízik egy kicsit, ha sérült, és nem dolgozhat annyit. Bevallom, nem voltam jól, mert nagyon szeretek focizni, és enélkül nem érzem jól magam a bőrömben. Nagyon remélem, hogy gyorsan felépülök, mert a jövő hét végén már újra játszani szeretnék."

A West Bromwich szombaton a Bolton otthonában játssza következő bajnoki mérkőzését, kedden a Ligakupában lesz jelenése a csapatnak a Fulham vendégeként.

Ha Gera Zoltán álma valóra válik, akkor október 29-én, szombaton a Liverpool ellen, az Anfield Roadon térhet vissza a csapatba.