Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség elutasította a Deportivo La Coruna és a Deportivo Alavés óvását. A két klub közös beadványban tiltakozott amiatt, hogy az FC Barcelona argentin csillaga, a 18 éves Lionel Messi csereként pályára lépett a Real Zaragoza elleni szeptember 24-i bajnokin.

A 18 éves válogatott futballista szeptember 19-én megkapta a spanyol állampolgárságot, így már nem számított EU-n kívüli játékosnak, ezért jutott szóhoz - a szövetség engedélyével - a Zaragoza ellen.

A Deportivo La Coruna és az Alavés illetékesei beadványukban arra hivatkoztak, hogy egy játékosnak a szezon előtti státusza csak az átigazolási időszakban változtatható meg, ezért Messi decemberig nem játszhatna a spanyol bajnokságban.

A spanyol szabályok csak három EU-n kívüli futballista alkalmazását engedik a kluboknál és a Barcelona a brazil Ronaldinhóval, a kameruni Samuel Eto'o-val, illetve a mexikói Rafael Marquezzel "kimerítette keretét".

A Bajnokok Ligájában nincs akadálya Messi játékának, az UEFA szabályai szerint nem számít EU-n kívülinek, mert öt évet eltöltött a katalán klub utánpótlás együtteseinél.