Vágólapra másolva!
Népszava (2005.10.13.)

Gera Zoltánt kézsérülése miatt nem engedte haza a válogatott edzőtáborába a West Bromwich Albion vezetősége. Nos, kiderült, a válogatott futballista kézfeje továbbra sincs rendben, így csütörtökön újabb műtéti beavatkozást hajtanak végre a nemzeti csapat irányítója kézfején az angol orvosok.

A nyílt sebet az altatás alatt végzett beavatkozás során véglegesen lezárják, biztosítva ezzel, hogy a jövőben már ne álljon fenn a fertőzés veszélye. Az operáció utáni éjszakát egy birminghami kórházban kell töltenie a labdarúgónak, és azt követően keddig csak kímélő edzéseket folytathat.

Gera Zoltán hivatalos honlapján nyilatkozott a műtétről és jelenlegi állapotáról. "Bár nem kellemes, de szükség van az újabb műtétre, ami után remélem, nem lesz több problémám a kezemmel - mondta a West Bromwich Albion légiósa. - Az orvosok szerint egy speciális rögzítéssel edzhetek már péntektől, de a kezemet semmilyen ütés és külső hatás nem érheti, így csak egyedül, a csapattól külön mozoghatok és a játékban nem vehetek részt. Keddtől viszont a kezem már nem hátráltat majd." Gera Zoltánnak nemcsak a kézfejével voltak problémái, a hasfala is sérült volt. "Ahasfalamról, remélem, ugyanez lesz elmondható, de jelenleg ebben csak bízhatok, ugyanis most még vannak fájdalmaim. Ahéten kerékpároztam és speciális gyakorlatokat végeztem, de futni egyáltalán nem tudtam. Már kevésbé fáj a hasam, és remélem, hogy keddtől ez sem hátráltat majd az edzésekben. Sajnálom, hogy sem a válogatott, sem a West Bromwich Albion nem számíthatott rám ezekben a napokban, ugyanakkor remélem, hogy mihamarabb rendbe jövök és elfelejthetem az elmúlt hetek kellemetlenségeit."