Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén jogerősen hatályon kívül helyezte a Bp. Honvéd élvonalból történő kizárásáról szóló korábbi határozatát, és egyben megszüntette az egyesület ellen folyó fegyelmi eljárást.

A testület azután döntött így, hogy a klubot működtető gazdasági társaság képviselője és Tornyi Barnabás az ülésen közös megállapodást csatolt az ügyhöz, mely szerint a feleknek semmilyen követelésük sincs egymással szemben.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke azt mondta, hogy a versenybizottság az írásos fegyelmi határozat kézhezvétele után dönt a folytatásról. A sportvezető támogatja, hogy a Bp. Honvéd szombaton - az eredeti kiírás szerint - pályára lépjen a bajnokságban a Győr ellen.

"Köszönetet szeretnék mondani Kisteleki István liga- és Bozóky Imre MLSZ-elnöknek, hogy közvetítettek, hiszen az ügy kirobbanása óta eltelt négy és fél évben nagyon elmérgesedett a viszony a felek között. Közösen úgy határoztunk, hogy a megállapodásról nem hozunk nyilvánosságra konkrétumokat. Azt ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy az alku megkötéséhez mindkét fél részéről komoly engedményekre volt szükség" - nyilatkozta a távirati irodának Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa.

Tornyi Barnabás elmondta, hogy a megállapodás érdekében nagy áldozatokat hozott. Úgy érzi, mindenkinek bátran a szemébe nézhet.

A fővárosi csapatot az edzővel szemben fennálló tartozása miatt szeptember 29-én sorolták a másodosztályba. A kispestiek ezt követően fordultak az MLSZ-hez, jelezve, hogy a Tornyi-ügyben nem született jogerős határozat, miután a bíróság helyt adott perújrafelvételi kérelmüknek.