Vágólapra másolva!
Magyar szempontból parádésan kezdődött a Ferencváros népligeti csarnokában rendezett futsal UEFA-kupa-selejtező, az NB I címvédője, a Colorspectrum Aramis ugyanis meglepő könnyedséggel győzte le a ciprusi aranyérmes Ararat Nicosiát. Az egyetlen továbbjutó helyre leginkább esélyesnek tartott Benfica viszont megszenvedett a győzelemért az örmény bajnok ellenében, így várhatóan a budafokiaknak is nehéz dolguk lesz kedd este a Tal Grig Jereván ellen. Újabb magyar siker esetén viszont csütörtökön a portugálok ellen a csoportelsőség lenne a tét.

A futsal minden szépségét láthatták azok, akik hétfőn este kilátogattak a Népligetbe: látványos akciókat, szép gólokat és nagy küzdelmet hoztak az UEFA-kupa-selejtező harmadik csoportjának mérkőzései. Külön öröm, hogy a legszebb jeleneteket a magyar bajnok Colorspectrum Aramis játékosai produkálták.

Futsal UEFA-kupa-selejtező, harmadik csoport, első forduló:
SL Benfica - Tal Grig Jereván 3-2 (1-2)
vezette: Anton Averianov (orosz), Vladimir Colbasiuc (moldáv), Babak Guliyev (azeri), Némethi Attila (magyar)
Benfica: Bruno Tavares - Borges, Pereies, Miguel Almeida, José Lima. Csere: B. Bernardo, Mirando, Tiago, Aranjo, V. Bernardo, Martins. Edző: José Amarante
Jereván: Pogosjan - Danieljan, Gulambarjan, Sahakvan, Niazan. Csere: Sanazarjan, Abazjan, Devdarjanai, Oshepasvili, Kapukranjan, Mesropjan. Edző: Ruben Nazaretjan
gól: André Lima (5., 21.), Miguel Almeida (40.), illetve Kapukranjan (7., 9.)

Az első mérkőzés a várakozásokkal ellentétben szoros küzdelmet hozott, amelyen a kvartett "legismeretlenebb" csapata, az örmény bajnok Tal Grig Jerevan alaposan megizzasztotta a nagyobb játékerőt képviselő, tavalyi finalista Benficát. Hiába játszottak az első perctől fölényben a luzitánok, hiába szereztek vezetést, a remeklő jereváni kapusnak és persze a kétszer is eredményes Tal Grig-játékosoknak köszönhetően az örmény gárdánál volt az előny a szünetben.

Az első 20 percben a nagy mellénnyel játszó Benfica futsalistái nem vették igazán komolyan a találkozót. Alig kezdődött el azonban a második félidő, a csapatkapitány Andre Lima második góljával máris egyenlő volt az állás. Szurkolóikat és Adil Amarante edzőt megnyugtatniuk mégsem sikerült a portugáloknak, mert a helyzetek pontos kidolgozása helyett szinte minden szituációban lőttek, a Jereván játékosai pedig mindannyiszor jól léptek közbe. Már-már úgy tűnt, döntetlen lesz a mérkőzés, amikor Miguel Almeida megiramodott a jobb oldalon, kicselezett mindenkit, és a bal sarokba lőtt. Így totógyilkosból "góltotógyilkossá" szelídült a találkozó: a Benfica a három pontot megszerezte, ha gólkülönbséget nem is javított.