Vágólapra másolva!
Blikk (2005.10.06.)

Lothar Matthäust (44), a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát kiborították az angolok. Nehezen tud belenyugodni abba, hogy Gera Zoltánt (26), a West Bromwich Albion középpályását nem engedték haza a szombati, bolgárok és a szerdai, horvátok elleni világbajnoki selejtezore.

Eldőlt, nem lesz jelen a magyar válogatott szombati, Bulgária elleni, valamint a jövő szerdán Horvátországgal vívandó világbajnoki selejtezőin Gera Zoltán. A WBA légiósa tegnap sem érkezett meg, helyette csak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség beadványunkat elutasító válasza jött. A szövetségi kapitány közölte, a keretorvos nem megy Angliába Gerát megvizsgálni, s ő már lemondott a WBA középpályásáról.

- Borzasztó dühös vagyok, hiszen eldőlt, nélkülöznöm kell Gerát - kesergett. - Nem értem, miért nem engedték, hogy legalább egy napra Magyarországra utazzon a játékos. Angliában nagyon büszkék a sportszerűségre, de Birmingham egy része, úgy látszik, kivétel. Megértem Zolit, tudom, hogy sakkban tartják a kenyéradói, ám abban is biztos vagyok, ha mindenáron el akart volna jönni, ma itthon van. Nem neheztelek persze rá, voltam én is játékos, tudom, milyen helyzetben van. A kérdésem is a WBA vezetoinek szól: miután annyira súlyosnak mondják az állapotát, és állítják, ezekkel a bajokkal korábban is kezelték, miért játszott a hét végi bajnokin?