Vágólapra másolva!
Nemzeti Sport (2005.08.19.)

"Mi másban reménykednék a kezdés előtt, mint hogy megverjük az argentinokat! Aztán megeshet, hogy kikapunk, de akkor is úgy kell lejönnünk a pályáról: na, tanultunk valamit" - fogalmazott még kedden, az Argentína elleni mérkőzés előtt Gera Zoltán.

Nos, a csapatkapitány szavaiból kiindulva elmondhatjuk, a magyar válogatottnak volt esélye a győzelemre, mégis 2-1-es vereséget szenvedett - a kérdés már csak az: tanult-e valamit a csapat?
- Azzal mindjárt okosabbak lettünk, hogy ennyi helyzetet nem szabad kihagynunk, főleg nem egy olyan komoly játékerőt képviselő vetélytárs ellen, mint Argentína - kezdte értékelését Gera Zoltán, aki tegnap visszautazott Angliába, a West Bromwich Albionhoz. - Már csak azért is sajnálom az elszalasztott lehetőségeket, mert ha egy egynél értékesítettük volna valamelyik helyzetünket, most arról beszélgethetnénk, milyen szép eredményt értünk el szerdán. Ehelyett azt kell rögzítenünk: amíg Argentína két gólt rúgott, Magyarország csak egyet...

- A negatívum után valami pozitívum?
- Szerintem akad. A második félidőben uraltuk a játékot, bátran futballoztunk, és abban a periódusban úgy tűnt, az erőnlétünkkel sincs probléma. Mert bizony az első félidő végén volt amikor elfogyott a szufla, és örültem is, hogy kihúztuk egy eggyel a szünetig.

- Adott egy "kötényt" Lionel Scaloninak, majd jobbal a bal kapufa mellé csavarta a labdát. Tapsot érdemlő jelenet volt.
- Nekem azért jobban tetszett volna, ha kirúgás helyett középkezdés következik. Az ilyen meccseken ez már a ziccer kategóriájába sorolható, és egy jó futballista be is lövi ezt... Jobban kellett volna összpontosítanom.

- Talán majd legközelebb! Még két hét, és jön a Málta, illetve a Svédország elleni világbajnoki selejtező.
- Azt hiszem, beszélhetek a társak nevében: alig várjuk már azt a két találkozót. Ha az a lelkesedés és hozzáállás jellemez minket szeptemberben, amely az argentinok ellen, akkor megnyerhetjük mind a két mérkőzést.

- Eljutott önhöz Guy Roux dicsérete? A francia edzőlegenda ugyebár úgy fogalmazott a lefújást követően, hogy "... Gera Zoltán akár az argentin együttesbe is beférne".
- Hízelgő, és természetesen jólesik, amit nyilatkozott, de én a jövőben is a magyar válogatottal szeretnék sikereket elérni.