Vágólapra másolva!
A Ferencváros megszerezte első győzelmét a labdarúgó Borsodi Ligában, miután László Csaba csapata a 7. forduló zöld-fehér rangadóján 2-0-ra legyőzte a Győri ETO FC együttesét.

Borsodi Liga, 7. forduló:
Ferencvárosi TC - Győri ETO FC 2-0 (0-0)
Üllői út, 2000 néző
v.: Kassai
FTC: Szűcs - Szálkai, Balog, Botis, Laczkó - Takács Á. (Tímár, 57.), Szalai (Nógrádi, 6.), Lipcsei, Csepregi (Erőss G., 44.) - Tőzsér, Rósa.
Győr: Stevanovic - Regedei, Stark, Mátyus (Makra, 86.), Peric (Szabó Zs., 54.) - Lendvai, Vincze O., Jäkl, Tóth P. - Kenesei, Priskin (Varga Z., 78.).
gól: Nógrádi (68.), Laczkó (90.)
sárga lap: Szálkai (40.), Tímár (69.), Erőss G. (88.), illetve Vincze O. (34.), Lendvai (45.), Priskin (56.), Stark (80.)

10. perc: Peric hatalmas helyzetben elgurított a kapu mellett.

22. perc: Tőzsér passza után Rósa lőtt el a kapus mellett, a labda a hosszú saroknál a kapufát érintve hagyta el a pályát.

30. perc: Takács 25 méteres lövése nem sokkal ment mellé.

41. perc: Kenesei szabadrúgása a felső saroknál suhant el.

50. perc: Nógrádi és Lipcsei helyzeténél is Stevanovic kapus állta útját a labdának.

68. perc: Lipcsei ugratta ki Nógrádit, aki higgadtan lőtt a hálóba a győri kapus mellett (1-0).

90. perc: Lipcsei előbb kihagyott egy helyzetet, majd labdát szerzett, amivel Laczkó elrobogott a kapus mellett is, és eldöntötte a meccset (2-0).

A Ferencváros kőkemény küzdelemben múlta felül a Győrt. Az idei első győzelmüket jegyző hazai zöld-fehérek a második félidőben főleg a rendkívül agilisan játszó Lipcsei Péter által vezérelve gyűrték le a Győrt. A vendégek a bajnokság során most maradtak először lőtt gól nélkül.

A vergődő Ferencvárost a mérkőzés közben folyamatosan sérülések sújtották, László Csaba edző mindhárom cseréje kényszerű volt. Ebből az egyik, Nógrádi beállása döntő volt, hiszen ő szerezte a vezető gólt. Az eredmény után rohanó Győr fellazulását Lipcsei és Laczkó közös erővel kihasználta, utóbbi góljával döntötte el a mérkőzést - ezzel végetért a Fradi idénybeli nyeretlensége.

MobilPress