Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt október 1-jén!

2002-ben ezen a napon már a harmadik forduló játszották a Bajnokok Ligájában, a játéknap legnagyobb rangadóján a Bayern München fogadta az AC Milan együttesét. A G csoportot a sorsolás elkészítésekor sokan halálcsoportnak nevezték, és úgy tűnik, hogy ez a kvartett a Bayern München számára lesz halálos.

A müncheniek pocsékul álltak a forduló előtt, most viszont helyzetük egyenesen katasztrofális, hiszen sorsuk immár nem csak a saját kezükben van: még ha mind a három hátralévő összecsapásukat meg is nyerik (amelyből egyet az AC Milan, egyet pedig az RC Deportivo otthonában kell lejátszaniuk), akkor sem biztos, hogy továbbmennek

A bajorok az AC Milan ellen ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de támadásaikból hiányzott az átütőerő és a hatékonyság. Az első játékrészben jobb híján távoli lövésekkel ijesztgették Didát, és bár a szünet után a széleken már többször sikerült a vendégvédelem mögé kerülniük, a brazil portás jó napot fogott ki, és majdnem mindent hárított. A másik oldalon pedig Filippo Inzaghival a németek védelme egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni, SuperPippo tovább folytatta a gólgyártást.

Az 52. percben Clarence Seedorf kényszerítőzött Rivaldóval, a visszakapott labdát egészen az ötösig vezette, beadását pedig a teljesen egyedül álló Inzaghi pofozta a hálóba. Két minutával később Haszan Salihamidzic kerülte meg a jobb szélen Andrea Pirlót, majd középre ívelt, és Claudio Pizarro Alessandro Nestát túlugorva fejelt a kapuba.

A németek sorsa a hajrában pecsételődött meg, amikor Serginho hozta ki a labdát saját tizenhatosáról, Seedorfhoz passzolt, majd meglódult előre, a holland visszasarkalta elé a játékszert, amivel Serginho egészen az alapvonalig ment, majd beívelt, és Inzaghi a hálóba bólintott.

A milánói csatár tulajdonképpen semmi különlegeset nem csinált a mérkőzésen, csupán két alkalommal a megfelelő időben a megfelelő helyen volt, és a tökéletes kiszolgálás után nem hibázott. A rossonerók Inzaghi gólérzékenységének köszönhetően egyelőre még elbírják, hogy többi támadójuk (Rivaldo, Jon Dahl Tomasson) gólképtelen. Három forduló után a csoportban az AC Milan és az RC Deportivo hat-hat, a Bayern München és az RC Lens egy-egy ponttal állt.

Bayern München - AC Milan 1-2 (0-0)
München, Olimpiai-stadion, 59 000 néző
v-: Dallas (skót)
Bayern München: Kahn - Hargreaves, R. Kovac, Linke, Tarnat (Zickler, 87.)- Salihamidzic, Jeremies, Ballack, Zé Roberto - Élber, Pizarro
edző: Hitzfeld
AC Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Kaladze - Gattuso, Pirlo (Serginho, 77.), Ruí Costa (Laursen, 87.), Seedorf - F. Inzaghi, Rivaldo (Ambrosini, 66.)
edző: Ancelotti
gól: Pizarro (54.), illetve F. Inzaghi (52., 84.).