Vágólapra másolva!
Rajczi Péter, az Újpest csatára nem állhat a Bulgária és Horvátország elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott rendelkezésére, mivel a hétvégi bajnoki mérkőzésen egy rúgás következtében izomrostszakadást szenvedett. Helyére a Borsodi Liga góllövőlistáját vezető csapattársát, Kovács Zoltánt hívta meg Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

A német szakvezető, miután egyeztetett Róth Antallal, az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, úgy döntött, több fiatal játékosát átadja az utánpótlás csapatnak, amely még esélyes az Eb-részvétel kiharcolására. Ennek megfelelően az A válogatottba meghívottak közül - ha az adott posztokon nem nehezíti sérülés az első csapat munkáját - Máté Péter és Vadócz Krisztián is az U21-es gárdával készül majd.

Fülöp Márton két nap után csatlakozhat a Róth-csapathoz, ugyanis az edzőtáborozás során rá mindaddig szüksége van Matthäusnak, amíg Király Gábor - aki hétfőn késő este még bajnokin lép pályára - nem érkezik Magyarországra.

Szerdától az IBUSZ irodáiban országszerte megvásárolhatóak a belépők a Magyarország-Horvátország vb-selejtezőre. A sorozatot lezáró találkozó október 12-én, 19.30-kor kezdődik a Szusza Ferenc-stadionban. Az összecsapásra 2000, 3000, 4000 és 5000 forintért lehet megváltani a jegyeket. Az U21-esek Eb-selejtezőjét egy nappal korábban, 18.30-tól rendezik Kaposváron, a belépők ára 800 és 1000 forint lesz.

A horvátok elleni meccsek előtt Bulgáriába látogat a két együttes: Matthäus válogatottja jövő hét szombaton - magyar idő szerint - 17 órakor lép pályára, Róth legénysége pedig pénteken 15 órakor találkozik a riválissal.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
védők: Bodnár László (Roda JC), Nikolov Balázs (Debrecen), Éger László (Debrecen), Balog Zoltán (Ferencváros), Gyepes Gábor (Wolwerhampton), Stark Péter (Győri ETO), Vanczák Vilmos (Újpest)
középpályások: Takács Ákos (Ferencváros), Huszti Szabolcs (Metz), Böőr Zoltán (Manisaspor), Buzsáky Ákos (Plymouth), Halmosi Péter (Debrecen), Hajnal Tamás (St. Truiden), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Korsós György (Rapid Wien), Bárányos Zsolt (Vasas)
csatárok: Kovács Zoltán (Újpest), Torghelle Sándor (Panathinaikosz), Kerekes Zsombor (Willem II), Priskin Tamás (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Győri ETO).

Korsós visszakerült a válogatott keretbe/sport/magyarfoci/20050919matthus.html?pIdx=1