Vágólapra másolva!
Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) közös megegyezéssel szerződést bontott Hans Krankl szövetségi kapitánnyal. A határozat értelmében az 52 éves egykori válogatott klasszis már a hátralévő két - immár tét nélküli - világbajnoki selejtezőn sem ül le a kispadra októberben az angolok, illetve az északírek ellen.

Az ÖFB eredetileg úgy tervezte, hogy nem hosszabbítja meg a 2002 februárjában Otto Baricot váltó Krankl év végén lejáró szerződését, ám a felek végül az azonnali válás mellett döntöttek.

"Szeretném megköszönni Kranklnak a válogatottnál végzett munkát" - mondta a szövetség (ÖFB) elnöke, Friedrich Stickler.

"Természetesen csalódott vagyok, hiszen számomra nagy megtiszteltetés volt, hogy irányíthattam az osztrák válogatottat. Sok sikert kívánok utódomnak, szorítani fogok a csapatért" - nyilatkozta Hans Krankl

A Rapid Wien és a Barcelona egykori legendás, 69-szeres válogatott játékosa 2001. február 1-jén állt munkába, 31 mérkőzésen 10-10 győzelem és döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett együttese. Krankl is a fiatalítás híve volt: kapitánysága alatt 70 játékost próbált ki, s 41 újoncot avatott.

A pletykák szerint Krankl utódja Josef Hickersberger lesz, a hivatalosa sajtótájékoztatót pénteken délelőtt 10 órakor tartja a szövetség.

(MTI) / [origo]