Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgóliga (MLL) azonnali hatályú fegyelmi eljárást indít a Diósgyőri VTK és az FC Sopron ellen, amennyiben a két csapat kispadján Zoran Kuntic, illetve Selymes Tibor ül vezetőedzőként.

"Mindkét tréner A licenccel rendelkezik az előírt Pro licenc helyett. Hiába iratkoztak be a megfelelő képesítést adó tanfolyamra, amíg azt nem végzik el, nem lehetnek vezetőedzők élvonalbeli klubban. Ez hasonló, mintha egy olyan orvos operálna, aki jelentkezett az egyetemre, de azt még nem fejezte be, azaz még csak érettségivel rendelkezik" - mondta Kisteleki István, a liga elnöke. Hozzátette, levélben jelezték a problémát a két érintett egyesületnek, így ha a klubok nem változtatnak az edző személyén, akkor súlyosbító körülményként vennék figyelembe a fegyelmi eljárás során, hogy tudatosan szegik meg a szabályt.

"Nem kaptuk meg a levelet, de az NB I-ben a REAC-nál Urbán Flórián, a Tatabányánál pedig Sisa Tibor is Pro licenc nélkül dolgozik, akárcsak az elmúlt napokban menesztett Ott József és Gálhidi György tette ezt Pécsen, illetve Diósgyőrben. Nem azt szeretnénk, ha kivételeznének velünk, csak azt, hogy egyenlő mércével mérjenek. Azért sem értem, miért foglalkozik ezzel a liga, mert ez a szabály a klublicenc előírások között szerepel, a licencadó bizottság pedig az MLSZ-hez tartozik" - reagált a fejleményekre Sallói István, a DVTK ügyvezetője, aki hozzátette, Kuntic a terveknek megfelelően hétfőn aláírta szerződését.

"Természetesen ismerjük a versenykiírást, amely Pro licenct ír elő a trénereknek, de méltányossági okokból kérvényeztük a ligánál, hogy február 28-ig engedélyezze Selymes Tibor vezetőedzői kinevezését. Erre még nem kaptunk választ. A szakember négy héten belül beiratkozik Pro licences tanfolyamra, akármelyik országban is indul ilyen képzés, hiszen öt nyelven beszél" - mondta az Gőbl Gábor, a soproniak ügyvezető igazgatója.

A Sallói István által felvetettekre Kisteleki a következőképpen reagált: "Az MLSZ elnöksége az idény előtt minden trénernek engedélyezte a munkavállalást, így azoknak is, akik nem rendelkeztek Pro licenccel, de előírta nekik a beiratkozást a tanfolyamra. Azonban az a REAC-ra és a Tatabányára is vonatkozik, hogy ha menesztik a mostani vezetőedzőt, akkor olyan szakembert kell kinevezniük a helyére, aki rendelkezik a szükséges papírokkal. Amúgy két embernek van lehetősége fegyelmi eljárást indítani, ez pedig az MLSZ és az MLL elnöke, azaz a liga kompetens az ügyben".

A Sopronnál vasárnap menesztették Csank Jánost, akit Selymes Tibor váltana, míg Diósgyőrben múlt csütörtökön Gálhidi Györgyöt állították fel a kispadról, az ő helyére Zoran Kunticot szemelték ki a klub vezetői. A Pécsen hétfőn menesztett Ott József helyett kinevezett Keszei Ferenc rendelkezik Pro licenccel.