Vágólapra másolva!
Az MTK hétvégi döntetlenjét és a FC Fehérvár REAC elleni idegenbeli sikerét követően a székesfehérvári labdarúgócsapat állt a bajnoki tabella élére. Erre 16 éve nem akadt példa.

Az FC Fehérvár szurkolói honlapja utánanézett, mikor fordult elő utoljára a magyar labdarúgó-bajnokság történetében, hogy székesfehérvári együttes vezesse az NB I.-es bajnokságot.

Nos, erre az igazán fiatalok nem is emlékezhetnek, hiszen 16 évvel ezelőtt, 1989. május 24-én volt utoljára első helyezett a Videoton együttese, miután a Ferencváros ellen hazai pályán - 20 ezer néző előtt - 0-0-s döntetlenre végzett (majd büntetőkkel 5-4-re kikapott). Ebben a fordulóban a Honvéd kikapott, s bár az MTK legyőzte a Dunaújvárosi Kohászt, jobb gólaránnyal (a Vidié 53-28, az MTK-é 37-31, a Honvédé 35-25) a fehérváriak ugrottak a tabella élére

A Ferencváros ellen a Videoton a következő összeállításban lépett pályára: Petry - Csonka, Végh, Novath, Horváth - Máriási (Kanyok), Emmer, Németh - Jónás (Babai), Csucsánszky, Petres.

A bajnokság igazi vesszőfutásnak bizonyult a Videoton számára: akár két-, akár hárompontos rendszer alapján számolták volna ki a bajnoki pontokat, Kaszás Gábor együttese végzett volna az élen. Az aranyérmet azonban egy újfajta szisztéma következtében elveszítette a csapat: a győzelem 3 pontot ért, döntetlen után büntetőrúgások következtek, s annak végén a győztes csapat kettő, míg a vesztes egy ponttal lett gazdagabb. A tizenegyesrúgások nem feküdtek a Vidinek, a csapat végül a negyedik lett...

Szombaton a Zalaegerszeg ellen folytatódhat a Fehérvár sikertörténete, Csertői Aurél együttese immáron éllovasként a negyedik helyen álló zalaiak ellen hazai pályán mérkőzik meg.