Vágólapra másolva!
Hétvégén ismét nem unatkoznak majd a minőségi labdarúgás kedvelői, mostanra is jutott egy-két gusztusos párosítás a topligákban. Olaszországban az Inter a remekül rajtoló Fiorentinát látja vendégül, a Bundesligában veretlen csapatok találkoznak Hamburgban, Hispániában a bajnok Barcelona a BL-résztvevő Betisnél vizitál, Angliában pedig a mindenkire veszélyes West Ham United meccsel az Arsenallal.

A hétvégén a hetedik fordulóval folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság: az elmúlt hetekkel ellentétben ezúttal nem rendeznek igazi rangadót.

A máris utcahosszal vezető Chelsea az Aston Villát fogadja, és a Mourinho-brigád rekordra készül, mivel egyetlen csapat sem kezdte hét győzelemmel az idényt, mióta Premiershipnek hívják az élvonalat. A birminghamiek esélyeit csökkenti, hogy Milan Baros Achilles-sérülés miatt kihagyhatja a találkozót, ráadásul a Chelsea 28 mérkőzés óta nem kapott ki odahaza.

A Manchester United a Blackburn Rovers együttesét látja vendégül, és a látogatókat az a Mark Hughes vezeti, aki játékosként nagy sikerek részese volt a Vörös Ördögökkel. A hazaiak idén még egyetlen meccsen sem kerültek hátrányba, a Rovers viszont négy forduló óta nyeretlen, és 379 perce nem szerzett gólt, ez mindent elárul az esélyekről.

A legnehezebb feladat talán az Arsenalra vár, amely városi derbin látogat a West Ham United otthonába, amely újoncként fantasztikusan kezdte az idényt. A Kalapácsosok eddig csak egyszer tudtak lecsapni az Ágyúsokra odahaza a 10 Premier League-randevúból, még 1999-ben, amikor Paolo Di Canio duplája hozta meg a diadalt.

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion azt a Charlton Athleticet fogadja, amely a múlt héten a Chelsea ellen vesztette el veretlenségét, míg a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool a Birmingham Cityvel találkozik.