Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azokat a lapértesüléseket, melyek szerint Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az elnökségi tagok felhatalmazásával levélben jelezte neki, hogy kész tárgyalni szerződése meghosszabbításáról 2007. december 31-ig, sikeres Európa-bajnoki kvalifikáció esetén 2008. június 30-ig. A konkrét döntés azonban csak a magyar válogatott vb-selejtezői után, október 13-án, az MLSZ elnökségi ülésén születne meg.

"Azt gondolom, az én magánügyem, hogy mikor, kitől kapok levelet" - mondta Matthäus. "Zajlanak az egyeztetések a szerződésem meghosszabbításáról, ilyen esetekben teljesen természetes, hogy rengeteg kérdést tisztázni kell. Sajnos már így is több dolog nyilvánosságra került a kelleténél. Sehol a világon nem szoktak egy tárgyalás valamennyi részletéről beszámolni. Ha olyan döntés születik, amely a nyilvánosságra tartozik, azonnal tájékoztatni fogjuk a közvéleményt."

A távirati irodának arra a kérdésére, elutazik-e a PAOK Szaloniki - a görög klub hétfőre várja, hogy kétéves szerződést kössön vele - vasárnapi bajnoki mérkőzésére, a kapitány kitérő választ adott.

"Csak rám tartozik, hol töltöm a hétvégét. Jelenleg Münchenben vagyok, a hétvégén lehet, hogy elmegyek Szalonikibe, de az sem kizárt, hogy Milánóban, Barcelonában vagy Madridban leszek."

Matthäus végül annyit mondott, a dolgok jelenlegi állása szerint abból lehet kiindulni, hogy a magyar válogatott hátralévő két világbajnoki selejtezőjén (október 8., Bulgária és október 12., Horvátország) ő ül majd a kispadon. A Bozóky Imre és elnökségi tagok által elküldött levélről az MLSZ sem kívánt nyilatkozni.

Matthäus szerződése december 31-ig érvényes. A szakember többször kijelentette, szeretné folytatni a munkát a válogatott élén, viszont fontosnak tartotta, hogy a megállapodást a hosszabbításról még a záró selejtezők előtt írják alá.