Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának rangadóján a Barcelona 2-2-re végzett a Valenciával. La Corunában sem bírtak egymással a csapatok, a Depor és a Betis is egy-egy gólig jutott. Az előző idény meglepetéscsapata, a Villarreal hazai pályán szenvedett vereséget a Celta Vigótól, amely így ismét vezeti a pontvadászatot, a Sárga Tengeralattjáró viszont a tabella alján kötött ki. A játéknap legnagyobb bravúrját a Real Sociedad vitte véghez, a baszkok ugyanis 0-2-ről nyertek az Atlético Madrid ellen.

A bajnoki címvédő Barcelona az első félidő végén szerzett vezetést a Valencia ellen, Eto'o lopott labdát a félpályánál, majd Giuly elé talált, aki elszáguldott a jobb oldalon, és kilőtte a jobb sarkot.

A második játékrész eleje a vendégekről szólt, Villa kétszer is beköszönt, előbb tizenegyesből csapta be Valdest, majd egy perccel később letámadta a Barca kapusát, aki egy visszagurított labdát a mezőny helyett a Zaragozától érkezett csatárba lőtt, akiről a hálóba hullott a labda.

A hajrában Canizares tett róla, hogy a katalánok ne gyűjtsék be második vereségüket az idényben, Ronaldinho beadását kiejtette, a közelben ólálkodó Deco pedig vércseként csapott le a szabad prédára, és ballal a kapuba belsőzött.

Az újonc Celta Vigóban is egy nyáron igazolt csatár duplázott, Fernando Baiano a Villarrealt szomorította el két találatával, egyben ismét az élre lőtte csapatát. Az előző idény bronzérmese ugyanakkor csúnyán beraradt a rajtnál, és szégyenszemre a mezőny végén kullog.

A Getafénak jót tett a büki edzőtáborozás és a magyar csapatok ellen vívott temérdek edzőmeccs, hiszen Bernd Schuster csapata továbbra is az élbolyban tanyázik, igaz, a német mester még boldogabb lehetne, ha a mallorcai Fernando Navarro nem lőtt volna gólt alig 40 méterről öt perccel a lefújás előtt.

La Corunában a két gól eltörpült a tíz sárga lap és a két kiállítás mellett, bár a bíró nem a játékosoknak mutatta fel a piros színű kártyát, hanem a Betis mesterének és erőnléti edzőjének, akik a Depor tizenegyesének jogosságát vitatták, ezek szerint nem éppen irodalmi stílusban.

Az elmúlt hétvégén a Barcát elintéző Fernando Torres, Kezman duó a Real Sociedad ellen is hatékonyan közreműködött a kapu előtt, csakhogy az Atlético játékosai ezek után nem erőltették a futballt, nem úgy a baszkok, aki a második félidőben a Kovacevic, Nihat tandem révén megfordították a meccset.

A Zaragoza könnyen, a Santander kissé nehezebben aratott a hazai diadalt, míg Sevillában és Málagában nem esett gól, pedig előbbi helyszínen büntetőt rúghatott a Cádiz, de Abraham Paz tizenegy méterről sem találta el a kaput.

Primera División, 4. forduló:
Barcelona - Valencia 2-2 (1-0)
gól:
Giuly (44.), Deco (80.), illetve Villa (53., 54., az elsőt 11-esből)

Deportivo - Betis 1-1 (1-1)
gól:
Diego Tristán (45., 11-esből), illetve Ricardo Oliveira (28.)

Santander - Espanyol 1-0 (0-0)
gól:
Antonito (69.)
kiállítva: Lopo (Espanyol, 86.)

Real Sociedad - Atlético Madrid 3-2 (0-2)
gól: Kovacevic (55., 91.), Nihat (81.), illetve Fernando Torres (9.), Kezman (18.)

Sevilla - Cádiz 0-0

Zaragoza - Osasuna 3-1 (0-0)
gól: D. Milito (51.), Sergio García (83.), Sávio (85.), illetve Delporte (90.)

Getafe - Mallorca 1-1 (1-0)
gól:
Guiza (7.), illetve Fernando Navarro (87.)

Villarreal - Celta Vigo 1-2 (0-1)
gól:
Riquelme (79.), illetve Baiano (27., 46.)

Málaga - Alavés 0-0
kiállítva:
Anderson (87., Málaga)

A Valencia vár a Barcárahttp://origo.hu/sport/focivilag/20050920nehez.html?pIdx=1