Vágólapra másolva!

Cruyff szerint unalmas lesz a focivébé

Lesújtóan nyilatkozott a mai labdarúgásról Johan Cruyff, az 1974-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatott élő legendának számító játékosa.

"Technikailag évek óta visszaesés figyelhető meg a futballban, amelyet jelenleg a taktika és a kondíció határoz meg. A kontrajátékhoz nem kell briliáns labdaérzék, elég a jó erőnlét és a szorgalom" - mondta a FIFA magazine című lapnak. "Ez már nem az én futballom. A jobb meccsek ma ritkaságszámba mennek, így valóságos médiahadjárat előzi meg őket."

Az 58 éves szakember szerint a változások legfőbb oka a zsúfolt program, hiszen idényenként bőven elég lenne 60-65 találkozó. Javasolja továbbá, hogy a nemzeti bajnokságok létszámát korlátozzák 16 csapatosra, a Bajnokok Ligája pedig térjen vissza a karcsúbb, kezdettől fogva kieséses rendszerű lebonyolításhoz.

Forrás: EPA


A futball-legenda azért vállalkozott vb-esélylatolgatásra is: favoritnak a címvédő brazilokat tartja, bár - mint elmondta - a házigazda németek mindig okozhatnak meglepetést.

Ami sportszakmai tevékenységét illeti, a holland klasszis már nem vágyik vissza a kispadra: "Elég volt a tréneri munkából, a szövetségi kapitányi poszt pedig nem érdekel. Inkább golfozok, síelek, egyszóval élvezem a katalóniai életet."