Vágólapra másolva!
Hatalmas érdeklődésre számot tartó derbit rendeztek Izraelben, a tel-avivi rangadót a Maccabi nyerte 2-0-ra a Hapoel ellen. A franciáknál a Lyon egy döntetlennel is megőrizte hárompontos előnyét, a második helyre viszont nagy meglepetésre az újonc UC Le Mans jött fel. A hollandoknál az Alkmaar öt forduló alatt 21 gólt vágott, a Hajduk Split menesztette trénerét, Ciro Blazevicet, a Hearts pedig hetedik mérkőzésén a hetedik győzelmét aratta Skóciában.

Csak döntetlent játszott a listavezető Olympique Lyon a Ligue 1 hetedik fordulójában, mégis tartani tudta előnyét a tabellán, a közvetlenül mögötte álló Paris Saint-Germain ugyanis vereséget szenvedett. Az igazi szenzációt azonban az jelenti, hogy a második helyre az újonc Le Mans UC jött fel, a párizsiak pedig visszaestek a negyedik pozícióba.

Az OL a Real Madrid legyőzése után megnövekedett önbizalommal utazhatott el a Girondins Bordeaux elleni rangadóra, de a csapat mestere, Gerard Houllier a rotációs szisztémához tartva magát három helyen is változtatott a kezdő tizenegyen: a kapitány Claudio Cacapa még a kispadon sem kapott helyet, míg Tiago, illetve Sylvain Wiltord a cserék között szerepelt - ennek ellenére Benoit Pedretti és Pierre-Alan Frau sem volt ott a keretben. A Girondins "vérszagot érezve" nekirontott a listavezetőnek, és már a harmadik percben tizenegyeshez jutthatott volna, de a bíró nem vette észre Cris kezezését. Nem sokkal később meg is szerezte a vezetést a Bordeaux, a cseh középpályás, Vladimír Smicer 16 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. A hazaiak ezt követően visszahúzódtak saját térfelükre, és a gyors kontrákra építettek, ami jó taktikának tűnt, hiszen a Lyon képtelen volt helyzetet teremteni, míg a bordeaux-i ellentámadások rendre góllal kecsegtettek. Houllier mester a második félidő közepén hármas cserére határozta el magát, beküldte Tiagót, Wiltord-t és Fredet, és a szakvezető húzása bejött, mert Wiltord szinte az első labdaérintéséből egyenlített. Ezzel együtt a Girondins közelebb állt a győzelemhez, a vendégek kapusa, Grégory Coupet több nagy védést is bemutatott, egy alkalommal pedig a kapufa mentette meg az újabb találattól.

A Paris Saint-Germain előtt tehát adott volt a lehetőség, hogy felzárkózzon a lyoniak mögé, de a PSG helyzete nem volt egyszerű, hiszen a fővárosiak az AS Saint-Etienne otthonába látogattak - márpedig a Zöldek tavaly október óta nem kaptak gólt hazai pályán. Ez a sorozat most sem szakadt meg, a párizsi együttes sem tudta bevenni Jérémie Janot hálóját a Geoffrey Guichard stadionban, ellenben a Szentek három gólt is berámoltak Jérémy Alonzo kapujába. A szünetben még csak egy gólt volt a hazaiak előnye, a szenegáli Frédéric Mendy volt eredményes, a második félidőben aztán a Zöldek csatártriójának másik két tagja, Frédéric Piquionne és Pascal Feindouno is betalált, magabiztossá téve a hazai győzelmet, és így a Saint-Etienne a PSG elé ugrott a tabellán.

A Zöldek azonban "csak" a harmadik helyen állnak, hiszen a dobogó második fokát az újonc Le Mans UC foglalja el, amely az első fordulóban a Lyontól elszenvedett veresége óta nem kapott ki, a hét végén pedig a Sochaux FC-t győzte le. Ez már sorozatban a harmadik győzelme volt a gárdának, és a három pontot érő találatot a csapat brazil támadója, Túlio de Melo érte el, nem is akárhogyan: a csatár ollózva talált be, és ezzel már négy gólnál jár, és holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Így aztán a Le Mans híveit az sem zavarta különösebben, hogy kapusuk, Yannick Pelé 544 perc után ismét gólt kapott.

Érdemes még említést tenni az AS Monaco szenvedéséről: a nagyhercegség csapata ezúttal hazai pályán kapott ki 2-0-ra az egyre inkább formába lendülő Stade Rennes-től, amely eddig idegenben egyetlen gólt sem szerzett, most viszont a három pontot is begyűjtötte. Így aztán a Monaco csupán a 15. helyen áll, és egyre inkább inog a kispad Didier Deschamps alatt. Az Olympique Marseille viszont feljövőben van, az OM végre első hazai győzelmét is megszerezte, az áldozat pedig az újonc ES Troyes volt.