Vágólapra másolva!
A Real Madrid egy góllal kikapott az Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén. A fővárosi sztárcsapat a futball helyett jobbára Rodríguez Santiago bíró ítéleteivel foglalkozott, és végül kilenc emberrel fejezte be a paprikás hangulatú mérkőzést.

A madridiak múlt szombaton az újonc Celta Vigótól kaptak ki a Bernabeu-stadionban 3-2-re, majd kedden a Bajnokok Ligájában idegenben 3-0-ra maradtak alul a Lyonnal szemben.

Spanyol lapok a franciaországi vereség után arról írtak, hogy újabb kudarc esetén Madridban menesztik Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőt. Az AS és az El Mundo nevű újság emlékeztetett rá, hogy az előző idényben a Real szintén 3-0-s vereséggel kezdett a BL-ben, akkor a Bayer Leverkusen otthonában kapott ki a madridi sztárklub. Négy nappal később következett az Espanyol elleni 1-0-s vereség, ami után az akkori edző, José Antonio Camacho benyújtotta lemondását. Vasárnap újfent egy góllal nyert a barcelonai gárda, amely Jarque góljával szerzett vezetést a 68. percben. A hajrában előbb Sergio Ramost, majd Julio Baptistát is kiállította a játékvezető. A Madrid pedig nem cserecsapattal lépett pályára: Casillas - M. Salgado, S. Ramos, Helguera, R. Carlos - P. García (Guti 57.), Beckham, Baptista - Raúl, Robinho, Ronaldo.

A múlt heti Real-verő és eddigi éllovas Celta Vigo hazai pályán egy góllal kikapott a Racing Santandertől, míg az újonc Alavés annak ellenére 4-3-as vereséget szenvedett a táblázat élére ugró (!) Getafe együttesétől, hogy Nene három gólt szerzett.

A Real kikapott, a másik fővárosi egylet azonban nyert, méghozzá nem is akárki ellen: az Atlético hazai pályán 10 emberrel verte meg a címvédő FC Barcelonát. Igaz, a vendégek Eto'o találatával már a hatodik percben vezetést szereztek, a madridiak üdvöskéjének, Fernando Torresnek nem kellett sok idő a válaszra, így a 17. minutumban újra egyenlő volt az állás. A Chelsea-t is megjárt Kezman azonban, még az első félidő hajrájában beállította a végeredményt, s a (Valdés - Márquez, Puyol, Xavi, Giuly, Van Bronckhorst, Edmílson, Deco, Oleguer, Ronaldinho, Eto'o - cserék: Larsson, Van Bommel, Iniesta csapattal felálló) tavalyi aranyérmesnek az is kevés volt, hogy Tebar kiállítása miatt mintegy negyedóráig emberelőnyben futballozhatott.

Primera Division, 3. forduló:
Athletic Bilbao - Málaga 1-2 (0-0)
gól: Lacruz (90.), illetve Edgar (86.), Hidalgo (93.)

Cádiz - Villarreal 1-1 (1-1)
gól: Oli (45.), illetve Jose Mari (38.)

Celta Vigo - Racing Santander 0-1 (0-0)
gól: Casquero (60.)

Alavés - Getafe 3-4 (2-3)
gól: Nene (6., 13., 66., az elsőt és a harmadikat 11-esből), illetve Belenguer (8.), Riki (26., 38.), Pernia (50.)

Osasuna - Sevilla 1-0 (0-0)
gól: Lopez (63.)
piros lap: Clavero (73., Sevilla)

Espanyol - Real Madrid 1-0 (0-0)
gól: Jarque (68.)
piros lap: Sergio Ramos (88.), Julio Baptista (94. - mindkettő Real)

Real Betis - Real Zaragoza 0-0

Atlético Madrid - FC Barcelona 2-1 (2-1)
gól:
Torres (17.), Kezman (46.), illetve Eto'o (6.)
piros lap: Tebar (76. - Atlético)

[origo]/(MTI)