Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt szeptember 18-án!

2002-ben ezen a napon fordulót rendeztek a Bajnokok Ligájában. A kiírás halálcsoportjának tartott G betűjelű kvartett első fordulójában a Bayern München máris jelentős hátrányba került riválisaival szemben, miután hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a labdarúgás magasiskoláját bemutatott RC Deportivo ellenében.

A mérkőzés két hőse Juan Valerón és Roy Makaay voltak, előbbi két gólpasszának, utóbbi pedig mesterhármasának köszönhetően. A három hispán gólhoz persze kellett az is, hogy a Bayern játékosai nagy hibákat kövessenek el; két találat is abból született, hogy a németek rosszul próbálták a lestaktikát alkalmazni.

A bajorok becsületére legyen mondva, hogy még így is majdnem hozták az ikszet, a szünet után kétgólos hátrányból álltak fel, és az utolsó percekben is majdnem sikerült kiegyenlíteniük. Michael Ballackék ezzel a vereséggel mindenesetre nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, hiszen az itt elveszített pontokat valahol majd pótolni kell.

Bayern München - RC Deportivo 2-3 (0-2)
München, Olimpiai-stadion, 40 000 néző
v.: Poll (angol)
Bayern München: Kahn - Sagnol (Hargreaves, 46.), Kuffour, Linke, Tarnat, Salihamidzic, Jeremies (N. Kovac, 78.), Ballack, Zé Roberto (Zickler, 81.), Pizarro, Élber
edző: Hitzfeld
RC Deportivo: Juanmi - Héctor, Donato, Najbet, Romero, Víctor (Acuna, 71.), Sergio, Mauro Silva, Valerón, Fran (Capdevila, 67.), Makaay (Luque, 86.)
edző: Irureta
gól: Salihamidzic (57.), Élber (64.), ill. Makaay (12., 45., 77.).

12. perc: Valerón ugratta ki a keresztbe mozgó Makaayt, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

45. perc: Az előrelopakodó Héctor kapott remek labdát Valeróntól, lerázta Zé Robertót, egészen az alapvonalig vitte a labdát, és beadását az ötösön egyedül álló Makaay passzolta a hálóba (0-2).

57. perc: Tarnat beadását Pizarro rosszul vette le, de a labda így a hosszú oldalon egyedül álló Salihamidzichez pattant, aki közvetlen közelről a rövid sarokba bombázott (1-2)

64. perc: Hargreaves szögletét a hosszú oldalon Élber fejelte magas ívben a kapu felé, és a gólvonalon felugró védő már csak beljebb tudta segíteni a labdát (2-2).

77. perc: Valerón a kezdőkörből passzolt a rosszul lesre játszó védők között Makaayhoz, aki kilépett, és nagy nyugalommal, Kahn lábai között helyezett a kapuba (2-3).