Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) teljes támogatásáról biztosította Kim Milton Nielsen játékvezetőt. A dán bíró szerdán a Villarreal-Manchester United Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen második sárga lappal büntetve kiállította az őt megtapsoló Wayne Rooneyt.

"Semmilyen sportszerűtlenséget nem tolerálunk a jövőben" - mondta William Gallard, az UEFA kommunikációs igazgatója. "El kell jutnunk a rögbisek szintjére, náluk semmiféle tiszteletlen magatartást nem engednek meg a játékvezetővel szemben. A Bajnokok Ligája előző kiírásában rengeteg lökdösődés, vita volt a pályán. Ezt meg kell akadályozni, egy futballmérkőzés nem vitafórum. Aki nem fogadja el a játékvezető ítéletét, azt előbb sárga, majd piros lappal kell büntetni. Rooney fantasztikus tehetség, de nem sok időt fog a pályán tölteni, ha nem tanul meg viselkedni."

A manchesteriek 19 éves támadója a Villarreal elleni mérkőzésen egy szabálytalanságért sárga lapot kapott. Rooney megtapsolta a bírót, aki ezért második sárga lappal kiállította. Nielsennek korábban egy másik angol sztárral, David Beckhammel is volt már "nézeteltérése". Az 1998-as franciaországi világbajnokságon a dán bíró az Argentína-Anglia mérkőzésen kiállította a középpályást. Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke szerint az alacsonyabb osztályokban is a játékvezetőkkel szemben tanúsított tiszteletlen magatartás okozza a legtöbb gondot.