Vágólapra másolva!
Gólszegény első félidők után (öt helyszínen sem rezdültek a hálók az első 45 percben) izgalmasan fejeződtek be a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai találkozói. A prágai Sparta-Ajax összecsapáson a vendégek középpályása, Sneijder mentett döntetlenre a 91. percben, míg ugyanekkor az Arsenal veterán hollandja, Dennis Bergkamp 2-1-re módosította az állást a svájci Thun elleni londoni meccsen. A Benfica megmentője Miccoli volt a Lille-lel szemben. Torghelle Sándor végig a pályán volt, ám az Udinese Iaquinta triplájával könnyedén verte a Panathinaikoszt, Korsós György pedig bő egy órán át játszott a Rapid-Bayern (0-1) meccsen. A Juve és a Barca simán nyert idegenben, mindez a Debrecent búcsúztató MU-nak nem sikerült a Villarreal otthonában.

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján - az anderlechtes Juhász Roland egy nappal korábbi, Chelsea elleni debütálása után - újabb magyar játékosok léphettek pályára. Az egyik érdekelt honfitársunk Korsós György volt, aki karrierje során a Sturm Graz után már a második együttessel szerepel a legrangosabb európai kupasorozatban. A válogatott jobb oldali védő-középpályás ezúttal a Rapid Wien játékosaként és a kezdőcsapat tagjaként a Bayern München ellen bizonyíthatott.

A bécsiek úgy futottak ki a gyepre, hogy legutóbbi hét, német ellenféllel megvívott ütközetük során nem kaptak egyszer sem ki, s az első félidő után úgy tűnt, nem is fognak, hiszen a Ballack hiányát jócskán megérző bajorokat két esetben is csak a kapufa mentette meg az osztrák góltól.

A 60. percben aztán csak betaláltak a bőrnadrágosok: Lúcio beívelése után Makaay erőteljes fejesét Payer még kiütötte, ám épp a csereként beállt perui Guerrero elé, aki közelről nem hibázott. A 65. percben Korsóst lehozta edzője, majd a 81.-ben egyenlíthettek volna a vendéglátók, mivel 11-eshez jutottak, az Akagündüz lerántásáért megítélt büntetőt azonban Valachovic a kapu mellé lőtte.

Forrás: MTI

Korsós György párharca Claudio Pizarróval

A csoport másik meccsén az olasz bajnok Juventus sokkal simábban nyert a belga FC Bruges otthonában, ám az első gólra azért itt is sokáig kellett várni. A 66. percben Nedved bombázott 23 méterről, szabadrúgásból a bal alsóba, majd Camoranesi fifikás indítása (alányesett a labdának) után Trezeguet szépen emelt át a kifutó kapuson, s megszerezte 26. BL-találatát, ami egyben a 100. volt a Juventus mezében.

Öt perccel a vége előtt a hazaiak 19 éves tehetsége, Yulu-Matondo szépített, a meccs pedig az Angliában is keménységéről megismert Patrick Vieira kettős sárga lapjával, tehát kiállításával végződött.

Bajnokok Ligája-csoportküzdelmek, első forduló:
A csoport:
Rapid Wien (osztrák) - Bayern München (német) 0-1 (0-1)
Rapid: Payer - Korsós (Martínez, 65.), Valachovic, Bejbl, Adamski - Hofmann, Dober, Hlinka, Ivanschitz (Dollinger, 89.) - Lawaree (Akagündüz, 75.), Kincl.
Bayern: Kahn - Sagnol, Lúcio, Ismael, Lizarazu (Demichelis, 52.) - Hargreaves, Schweinsteiger (Deisler, 83.), Scholl, Zé Roberto - Makaay, Pizarro (Guerrero, 52.).
gól: Guerrero (60.)

FC Bruges (belga) - Juventus (olasz) 1-2 (0-0)
Bruges: Stijnen - Vanaudenaerde, Valgaeren (Victor, 74.), De Cock, Spilár, Maertens - Vermant (Leko, 86.), Englebert, Portillo (Blondel, 52.) - Yulu-Matondo, Balaban.
Juventus: Abbiati - Blasi, R. Kovac, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi (Giannichedda, 88.), Emerson, Vieira, Nedved - Trezeguet (Zalayeta, 88.), Ibrahimovic.
gól: Yulu-Matondo (85.), illetve Nedved (66.), Trezeguet (75.)
piros lap: Vieira (89.)