Vágólapra másolva!
A Debreceni VSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata már kedden útra kelt Donyeckbe, ahol csütörtökön magyar idő szerint 18 órakor a helyi Sahtarral találkozik az UEFA-kupa első fordulójában. A magyar bajnok 30 fős különgépe 13 órakor szállt fel, s várhatóan három és fél óra utazást követően landol az ukrán városban, majd délután már edzést tart tanítványainak Supka Attila vezetőedző.

Akadnak gondok a bajnokcsapatnál, amely egyrészt nem számíthat a sérült Dragan Vukmir és Ronald Habi mellett a kisebb térdsérüléssel bajlódó Madar Csabára, illetve sárga lapos eltiltását töltő Máté Péterre, másrészt Szatmári Csaba bokája az egyik edzésen kifordult, míg Nikolov Balázs lovaglóizom-sérülést szenvedett.

Nem tartott a többiekkel a játékengedéllyel nem rendelkező Ferenczi István és a nevezési határidő után szerződtetett macedón Georgi Hrisztov sem.

"A Sahtar egyik erőssége, hogy rendkívül erős a középpályás sora, hiszen három brazil és egy ukrán válogatott játszik ezen a poszton, de a támadóikra is nagyon oda kell majd figyelnünk. Mindenesetre bízom benne, hogy egységes, masszív játékkal ígéretes eredményt tudunk elérni" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Supka Attila, aki a hétvégén megtekintette az ellenfél bajnokiját.

A Sahtar Doneck hét győzelmet követően a hétvégén csak egy döntetlent könyvelhetett el a bajnokságban, így kétpontosra csökkent az előnye a tabellán a Dinamo Kijivvel szemben.

Az első, donyecki összecsapáson a belga Joeri van de Velde lesz a játékvezető. A visszavágót két hét múlva Debrecenben rendezik.

az utazó keret:
Csernyánszki Norbert, Sandro Tomic, Bernáth Csaba, Éger László, Hegedűs Gyula, Komlósi Ádám, Nikolov Balázs, Szatmári Csaba, Dombi Tibor, Dzsudzsák Balázs, Halmosi Péter, Kiss Zoltán, Mészáros Norbert, Sándor Tamás, Virág Béla, Bojan Brnovic, Ibrahim Sidibe, Franciel Rodrigo Hengemühle

(MTI) / [origo]