Vágólapra másolva!
A múlt heti, illeti hétközi vb-selejtező-dömping után ismét visszatért a régi kerékvágásba az európai labdarúgás, szinte mindenhol bajnoki fordulókat rendeztek. Álomcsapatunkban páran a válogatottban és a klubjukban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, de akad olyan is, aki a bajnokságban játszott kiválóan - a kakukktojás a brazil bekk, Gabriel, aki a héten két bajnoki meccset is játszott.
Morgan de Sanctis (olasz, Udinese): Az udinei együttes a Juventusszal és a Livornóval együtt két forduló után két győzelemmel áll a Serie A-ban. Serse Cosmi együttese a hét végén az AS Romát győzte le idegenben, és bár a Farkasok nem remekeltek, így is több helyzetük akadt - azonban az Udinese portása, De Sanctis válogatott formában védett, és mindent hárított.
Gabriel (brazil, Fluminense): A maratoni hosszúságú brazil pontvadászatban némi meglepetésre a riói Fluminense vezet, amely a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte. A Flu előbb a Cruzeirót verte idegenben 6-2-re, majd hazai pályán 3-0-ra diadalmaskodott a Brasiliense ellen - Gabriel az előbbi meccsen két gólt ért el, utóbbin pedig a védekező feladatát látta el tökéletesen.Davide Mandelli (olasz, Chievo Verona): Az első fordulóban elszenvedett vereség után a veronai klub a második körben javítani tudott, és nagy küzdelemben 1-0-ra verte a Parma FC csapatát. A mérkőzés hőse a hazaiak középhátvédje, Mandelli volt, aki nem csak az ellenfél támadásait akadályozta meg remekül, hanem ő érte el a mindent eldöntő találatot is.Jorge Vargas (chilei, Livorno): A livornóiak nagy meglepetésre két forduló után hat ponttal állnak az olasz bajnokságban, a hét végén idegenben győzték le az újonc Ascolit. A győztes találatot ugyan a gólvágó Cristiano Lucarelli szerezte, de az olasz lapok szerint a mezőny legjobbja a chilei középhátvéd, Vargas volt.Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttesnél a nyáron nagy változások voltak, és sokan azt gondolták, hogy ezzel véget ért a klub sikerkorszaka, de a jelek szerint a Depor továbbra is ott lehet az élcsoportban. A csapat a második fordulóban is 1-0-ra nyert, és az Atlético Madrid elleni rangadón az egyetlen találatot a balhátvéd Capdevila szerezte.
Mauro Camoranesi (olasz, Juventus FC): A squadra azzurra a hét közben a Fehéroroszország elleni világbajnoki selejtezőn idegenben aratott bravúros győzelmet, és az argentinből olasszá lett középpályás, Camoranesi ezen a találkozón megszerezte első gólját a címeres mezben - majd a hét végén a Juventus színeiben is betalált, nyomatékosítva, hogy remek formában van.Rafael van der Vaart (holland, Hamburger SV): A pár éve a legnagyobb holland reménységnek tartott középpályás az utóbbi időben ismét képességeinek megfelelően futballozik, és a múlt héten is remekelt. Előbb a válogatott színeiben szerzett szépségdíjas gólt Andorra ellen, majd pedig klubjában, a HSV-ban egy gólpasszal és egy másik gyönyörű találattal járult hozzá a Mainz elleni diadalhoz.Tim Borowski (német, Werder Bremen): A Nationalelf a szlovákok elleni kínos vereséget egy Dél-Afrika elleni magabiztos diadallal próbálta feledtetni, és ez a találkozó Borowski számára különösen emlékezetes volt, hiszen a brémai középpályás megszerezte pályafutása első gólját a címeres mezben. A jó formája hét végére is megmaradt, hiszen a Werderben két gólpasszal vette ki a részét a Kaiserslautern elleni idegenbeli győzelemből.Claus Jensen (dán, Fulham FC): A dán válogatott az utolsó szalmaszálba kapaszkodott meg, amikor a hét közben vébéselejtezőn legyőzte a grúzokat, és a gólzáporos diadalból Claus Jensen is kivette a részét egy találattal - majd a hét végi, Newcastle United elleni mérkőzésen is a mezőny legjobbja volt, a Sky Sports szakírói beválasztották a forduló válogatottjába.
Luca Toni (olasz, Fiorentina): Az olasz válogatott hemzseg a világklasszis csatároktól, a beloruszok elleni vébéselejtezőn azonban a kevésbé sztárolt Toni volt a főhős. A firenzeiek támadója mesterhármast vágott, nagy mértékben hozzájárulva a taljánok győzelméhez, majd a hét végén a bajnokságban is eredményes tudott lenni.Fred (brazil, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat új szerzeménye ennél jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna: a 15 millió euróért megvett csatár első mérkőzésén az AS Monaco elleni rangadón kétszer is betalált, és ezzel győzelemhez segítette együttesét. Pedig Fred szinte még alig ismeri csapattársait, csak párszor edzett együtt velük.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.