Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a legutóbbi szezonban bronzérmes Internazionale 3-2-es vereséget szenvedett a Palermo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. Az AC Milan hazai pályán 3-1-re verte a Sienát.

Már az első percekben kiderült, a szicíliaiak nem ijednek meg a még kispadra is kizárólag sztárjátékosokat ültető Intertől, amelyet 43 éve nem tudtak legyőzni pályaválasztóként. Adrianóék ugyan meg-megvillantak az első negyedórában, a Palermo azonban veszélyesebbek volt Júlio César kapujára, és a 20. percben Corini szabadrúgásból mesterien be is csavart annak bal felső sarkába (1-0).

A vezetés még jobban feldobta a hazaiakat, az Interrel ellentétben több lövőhelyzetet is kialakított a szünetig. A második játérészben folytatódott a palermói varázslat, Júlio Césárnak kétszer kellett óriásit védenie, ám ez is csak az újabb gól elódázásához volt elég. Az 50. percben Corini szögletéből a berobbanó Terlizzi fejelt a hálóba (2-0).

Ideje felébredni, gondolták a milánóiak, és elkezdtek futballozni, érett is a szépítés, Santana azonban mit sem törődött ezzel, inkább elhúzott a bal oldalon, bemutatott egy-két szemrevaló cselt, majd pontosan ívelt át a másik oldalra, ahol is az érkező Makinwa a labdát a földe fejelve az ellenkező irányba mozgó kapus mellett a jobb sarokba pattintott (3-0).

Huszonöt perce maradt a nagy hajrázásba kezdő Internek, ez az idő azonban csak a gólkülönbség csiszolására volt elegendő, Cruz második találata egyben a találkozó végét is jelentette. A másik milánói csapat nem hibázott, és simán verte odahaza a Sienát.

Serie A, második forduló:
Palermo - Internazionale 3-2 (1-0)
gól:
Corini (20.), Terlizzi (50.), Makinwa (67.), illetve Cruz (88., 94.)

AC Milan - Siena 3-1 (2-1)
gól:
Ambrosini (15., 78.), Sevcsenko (31.), Kaká (81.), illetve Tudor (43.)

Spalletti egy-kori csapata ellenhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050909barosz.html?pIdx=2