Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt szeptember 8-án!

Ma tölti be 25. életévét a tunéziai válogatott középpályás, Szlim ben Asur, aki 1981. szeptember 8-án látta meg a napvilágot Franciaországban, tunéziai szülők gyermekeként. 12 esztendősen a francia szövetség clairefontaine-i utánpótlásközpontjába került, három évvel később pedig a Paris Saint-Germain klubját választotta, ahol ötéves szerződést írt alá.

A 2000-2001-es idényben többször is az első csapat keretéhez került, a bajnokságban azonban nem lépett pályára, csak a Bajnokok Ligájában szerepelt egyszer. 2001 nyarán az Intertotó-kupát végigjátszotta a párizsiakkal, majd az első bajnokin is pályára lépett, de ezt követően kölcsönadták a másodosztályú Martigues-nek, ahol rendszeresen szerepelt a csapatban.

2001-ben döntötte el, hogy a tunéziai válogatottat választja, és nem sokkal később meg is hívták a nemzeti tizenegybe. Szerepelt a 2002-ben megrendezett Afrikai Nemzetek Kupáján, ahol Szenegál ellen kihagyott egy tizenegyest, és pályára lépett a 2002-es világbajnokságon is.

Ezt követően megint a párizsiaknál kezdte az idényt, és ezúttal kilenc bajnokin vetették be, hogy aztán a szezon közben kölcsönadják az ES Troyes-nak, ahol szintén kilenc meccsen szerepelt, és két gólt is szerzett. Az előző két idényben ismét a PSG futballistájának számított, és a változatosság kedvéért szezononként kilenc-kilenc bajnokin vetették be, vagyis nem tudta tartósan beverekedni magát a kezdők közé.

A nyáron meg is váltak tőle, ezúttal a portugál Vitória Guimaraesnek adták kölcsön, vagyis Dragóner Attila klubtársa lett. A válogatottban azonban továbbra is szerepel, tagja volt a 2004-ben kontinensviadalt nyert gárdának, és a vébéselejtezőkön is rendre tagja a csapatnak.