Vágólapra másolva!
Az angol Graham Poll helyett az olasz Stefano Farina vezeti szeptember 7-én, szerdán a Magyarország-Svédország labdarúgó-világbajnoki selejtezőt. A váltásra az olasz Pierluigi Collina visszavonulása miatt kerül sor.

Miután hétfőn váratlanul bejelentette visszavonulását a világ egyik leg(el)ismertebb játékvezetője, az olasz Pierluigi Collina, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség gyors döntésre kényszerült. A játékvezető ugyanis jövő héten szerdán a Spanyolország-Szerbia-Montenegró összecsapást vezette volna, pótlására a FIFA éppen azt a Graham Pollt kérte fel, aki az előzetes tervek alapján a magyar-svédet dirigálná szeptember 7-én, Budapesten.

A váltás miatt új játékvezetői négyest jelöltek ki a FIFA illetékesei, így a 20 óra 45 perckor, a Puskás-stadionban kezdődő találkozó bírája Stefano Farina lesz, őt Paolo Calcagno és Luca Maggiani asszisztensként, Pasquale Rodomonti tartalékként segíti.

A válogatott egyébként kedden délután edzőmeccset is játszott, amelyen 8-0-ra legyőzte az Újpest U19-es csapatát.

"A mérkőzés remekül szolgálta a felkészülésünket, s a taktikai elemek begyakorlását. Különösen arra volt jó, hogy a helyzetek kialakításán és annak kihasználásán javítsunk" - mondta Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

A találkozót kihagyta Gera Zoltán, mivel hétfőn egy ütközés során rúgást kapott a lábára Rajczi Pétertől, s a német szakvezetővel egyetértésben nem kockáztatta meg a játékot. A csapatkapitányon kívül csak Gyepes Gábor nem volt hadra fogható, ugyanis a Wolverhampton védője este még bajnoki mérkőzést játszik együttesével, így csak szerdán csatlakozik a kerethez.

eredmény
Magyarország - Újpest U19 8-0 (4-0)
gól:
Kerekes (2), Juhász, Bodnár, Rajczi, Torghelle, Kenesei, Vadócz

a válogatott programja
szeptember 3., szombat
Magyarország - Málta, Budapest, Szusza Ferenc-stadion, 20.45 (tv: RTL Klub)
játékvezetők: Vitalij Goduljan, Vaszil Olsanetszkij, Andrij Primak, Igor Iscsenko (ukránok).
jegyárak: 2000, 3000, 4000 Ft.

szeptember 7., szerda
Magyarország - Svédország, Budapest, Puskás Ferenc-stadion, 20.45 (tv: RTL Klub)
játékvezetők: Stefano Farina, Paolo Calcagno, Luca Maggiani, Pasquale Rodomonti (olaszok).
jegyárak: 3000, 4000, 4500, 5000, 6000 Ft.