Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt augusztus 21-én!

2001-ben ezen a napon három magyar labdarúgó is pályára lépett a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóin, és bár közülük csak a Dinamo Kijev légiósa, Bodnár László ünnepelhetett továbbjutást, valószínűleg a finn FC Haka Valkeakoskiban szereplő Kovács Péter sem volt elégedetlen. A támadó ugyanis elmondhatja magáról, hogy gólt szerzett az Anfield Roadon a Liverpool FC ellen.

Az első mérkőzésen, Finnországban aratott 5-0-s angol diadal után a továbbjutás kérdése tulajdonképpen el is dőlt, és ez meglátszott a Vörösök kezdő tizenegyén. A találkozót megelőző hét végi bajnokin pályára lépett együttesből csak hárman maradtak meg hírmondónak: a kapus Pegguy Arphexad, a finn középhátvéd, Sami Hyypiä, valamint a horvát Igor Biscan. Ott volt viszont a kezdők között (a hazai fanatikusok legnagyobb örömére) a csapatkapitány Jamie Redknapp, aki utoljára 16 hónappal ezelőtt volt kezdő, valamint Robbie Fowler is, aki kibékült az edzői stábbal.

A támadón látszott, hogy bizonyítani akar, és ennek a 36. percben meg is lett az eredménye, amikor Redknapp szögletét követően bombázott a hálóba. A 44. minutában aztán eljött Kovács Péter pillanata, a magyar támadó egyedül lépett ki az elmélázó angol védők között, és elegánsan átemelte a labdát a kimozduló kapus felett. A szünet után aztán ismét beleerősített a 'Pool, és a nagy visszatérő Redknapp is betalált. Rajta kívül még a csereként beállt Emile Heskey is eredményes volt, hat perccel a lefújás előtt a Haka angol védője, az egykori Manchester United-nevelés David Wilson fejelt a saját kapujába, amelyet Babócsy András őrzött.

Eredmény:
Liverpool FC - FC Haka Valkeakoski 4-1 (1-1)
Liverpool, Anfield Road, 31 602 néző
vezette: Hauge (norvég)
Liverpool: Arphexad - Vignal, Hyypiä (Babbel, 65.), D. Traoré, Biscan, Redknapp (Gerrard, 71.), Barmby, Diomede, Fowler, Heskey (Litmanen, 59.), Wright. Edző: Houllier.
Haka: Babócsy - Bajic (Koivuranta, 80.), Karjalainen, Aalto, Ruhanen (Innanen, 65.), Torkkeli, Kovács P., Wilson, Okkonen, Kangaskorpi, Pogioli (Ivanov, 77.). Edző: Armstrong.
gól: Fowler (35.), Redknapp (49.), Heskey (55.), Wilson (84. - öngól), illetve Kovács P. (44.)