Vágólapra másolva!
Immár hagyományosnak mondható, hogy az olasz labdarúgó-bajnokság előtt a Luigi Berlusconi-kupa keretében összecsap egymással a Milan és a Juventus, idén sem volt ez másképp, és ezúttal a milánóiak örülhettek 2-1-es győzelemnek.

Ibrahimovic helyzeteivel indult a meccs, aztán Vieri is hibázott, pedig előtte beforgatta Thuramot. A 14. percben Nedved ütközött Maldinivel, hordágyon vitték le, aztán öt perccel később vezetést szerzett a Juventus, Vieira lépett ki a lesrejátszó védők között, és Dida fölött a hálóba emelt. Ibrahimovic kettőre növelhette volna az előnyt, de bal kapufát találta el, majd Kaká próbálkozott kétszer is a másik oldalon, sikertelenül.

A második félidőben már eredményesnek bizonyult a brazil irányító, miután Sevcsenko passzát kapásból a bal sarokba vágta. Az 57. percben is Kaká volt a főszereplő, Buffon azonban mentett előle, csakhogy a Milan-játékos eltalálta a torinói portást, akit le kellett cserélni.

A hátralévő időben előbb Gilardino rontott ziccert, majd Rui Costa döngette meg a kapufát, aztán a portugál gólpasszt adott Serginhónak, így a Milan végül 2-1-re győzött, a Juventusnál pedig aggódhatnak Nedved, Buffon és Ibrahimovic állapotáért, a svéd támadó is sérülés miatt sántikált le a második játékrész elején.

Luigi Berlusconi-kupa:
AC Milan - Juventus 2-1 (0-1)
gól: Kaká (54.), Serginho (77.), illetve Vieira (19.)