Vágólapra másolva!
Vadon Dávid, az U17-es válogatott MTK-ban is megfordult debreceni kapusa kétéves szerződést kötött a Manchester City együttesével.

Nem akármilyen lehetőség előtt áll a DVSC egykori kapusa, Vadon Dávid, a fiatal futballista ugyanis kétéves szerződést írt alá a Manchester City labdarúgócsapatával. A hálóőr az angol gárda U18-as együttesében szerepel majd. Vadon a Loki utánpótlás-csapatánál kezdte pályafutását, majd az MTK korosztályos együttesében szerepelt egy évig. Innen került Angliába, miután egy angol-magyar válogatott mérkőzésen felfigyeltek játékára.

Édesapja, Vadon Lajos néhány évig a Loki felnőtt csapatának volt a kapusedzője, jelenleg is trénerkedik, sőt aktív játékos, a megyei I-es bajnokságot nyert Balkány hálóját őrzi. "A magyar U17-es válogatott tavaly meghívást kapott az angol szövetségtől, amely felkérte fiataljainkat egy barátságos összecsapásra" - mondta el a dvsc.hu-nak Vadon Lajos.

"A találkozót a Preston North End pályáján rendezték november 17-én. A gól nélküli döntetlennel zárult összecsapáson a Manchester City utánpótlás vezérkara felfigyelt Dávid játékára, és tíznapos próbajátékra hívta a csapathoz. A játéka elnyerte az angolok tetszését, és most kétéves amatőrszerződést írt alá."