Vágólapra másolva!
Elveszítette az Ashley Cole-ügyben tett fellebbezését José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, viszont legalább azt elérte, hogy ne 200 ezer (70,4 millió forint), hanem "csak" 75 ezer font (26,4 millió forint) legyen a kiszabott pénzbírság.

Focivideo: Mourinho elégedett csapatával

A portugál szakember azért kapta az így is példás büntetést, mert a végül nem fellebbező, és így 300 ezer fontot befizető Chelsea másik képviselőjével úgy tárgyalt az Arsenallal élő szerződéssel bíró Cole-lal, hogy a másik klub erre nem adott engedélyt.

A botrányt a The Sun című bulvár lap februárban robbantotta ki. Az újság arról értesült, hogy a játékos január 27-én egy londoni szállodában találkozott a helyi rivális képviselőivel. Ez ellentmond az angol szabályoknak, hiszen először a két csapatnak kell felvennie a kapcsolatot egymással. Az elsőfokon 100 ezer, majd fellebbezése után jogerősen Mourinhóhoz hasonlóan 75 ezer fontra büntetett Cole-t akkor még 2007-ig szóló szerződés kötötte az Arsenalhoz, amelyet a múlt hónapban hosszabbítottak meg 2008-ig.

Amennyiben a Chelsea a 2005/06-os idényben ismét megsértené az érvényes szerződéssel bíró játékosokra vonatkozó ajánlattétel szabályzatot, az újabb pénzbírság mellett három pont levonással is bűnhödne.

A Premier League hasonló ügyben az eddigi legsúlyosabb büntetést 2002 márciusában szabta ki, akkor a Liverpoolnak húszezer, Christian Ziegének, a Middlesbrough korábbi játékosának tízezer fontot kellett befizetnie.