Vágólapra másolva!

Küzdősport és foci

A hírességek futballmérkőzései az utóbbi időben meglehetősen nagy népszerűségnek örvendnek, egyre-másra rendezik a különböző jótékonysági találkozókat a médiasztárok, színészek és más sportágak kitűnőségeinek részvételével.

Nem kivétel ez alól Nepál sem, ahol június elején játszottak egy összecsapást a helyi csillagok részvételével egy alapítvány megsegítésére: az egyik csapatot az énekesek, a másikat a modellek alkották, és a Katmandu Post nevű újság szerint a találkozóra nem éppen a magas színvonal volt jellemző. "A csapatok a legnagyobb összevisszaságban birkóztak egymással és a labdával: állandóak voltak a pofára esések és az ügyetlen megmozdulások" - írta a lap tudósítója, bizonyos Sneha Moktan, aki így folytatta: "A találkozó elejét a gólínség jellemezte, és az első dolog, ami a kapuba került, nem a labda volt, hanem három álfutballista: a játékszerért folytatott küzdelemben Manchin Shakya, Dependra Dangol és Daniel Karthak egymásba gabalyodva a hálóban kötött ki." Azért a labdarúgással is foglalkozhattak egy kicsit a felek, hiszen a végeredmény 8-7 lett az énekesek javára - pedig a modellek már 3-0-ra is vezettek, és a rendes játékidő után 6-6 volt az állás, így a találkozó sorsa csak a hosszabbításban dőlt el.

Valamivel nagyobb komolysággal érdemes kezelni a horvát Mirko Filipovicot, aki a küzdősportok kedvelői számára minden bizonnyal ismertnek számít, hiszen az egykori rendőr és kommandós, aki éppen ezért a Cro-Cop becenévre hallgat, a K1 nevezetű, keménységéről híres sportágban kifejezetten nagy név. Filipovic ugyanakkor a labdarúgást is nagyon kedveli, olyannyira, hogy kedvenc klubjának, a Cibalia Vinkovcinak igazolt játékosa, sőt, az előző szezonban két alkalommal pályára is lépett a másodosztályban. A 105 kilogrammos bunyós most is a keret tagjának számít, pedig a Cibalia immár az élvonalban szerepel, és Filipovic a focistákkal együtt edz, hiszen maga is egy fontos meccsre készül: augusztus 28-án az orosz Fjodor Emaljanyenkóval csap majd össze az MMA nevű szervezet világbajnoki címéért. A futballpályán így valószínűleg csak ezután lehet majd őt látni, bár Filipovic tisztában van azzal, hogy ebben a sportágban azért nem tartozik a legjobbak közé. "Az egyetlen módja, hogy gólt szerezzek a horvát élvonalban, ha lefizetem az ellenfeleket" - nyilatkozta Cro-Cop. Lehet, hogy ha megfenyegetné őket, akkor sikeresebb lenne...