Vágólapra másolva!
A bajnok Chelsea Didier Drogba duplájával legyőzte a kupagyőztes Arsenalt a 2005/2006-os angol labdarúgóidény nyitányán, a Szuperkupának megfelelő Community (korábban Charity) Shieldért kiírt mérkőzésen.

A nyári szünetben még jobban megerősödött Chelsea ésa némileg meggyengült Arsenal találkozóját a Wembley-stadion felújítása miatt - akárcsak az elmúlt négy esztendőben - idén is Cardiffban játszották.

A 8. percben Del Horno térfélt ölelő átadása után Drogba előzte meg Senderost, mellel maga elé tette a labdát, majd könnyedén a léc alá emelt (1-0). Kiegyenlített, durvaságoktól sem mentes, kevés helyzettel tarkított játékkal telt az első játékrész, az Arsenal hiába próbált volna kibontakozni, jobbára nem tudott mit kezdeni a Chelsea szervezett, az ellenfél mielőbbi letámadásán alapuló védekezésével. A szünteig mindössze egy komolyabb alkalmuk nyílt az egyenlítésre az Ágyúsoknak, a 36. percben Touré 18 méteres lövése után Cech bravúrral tolta szögletre a labdát.

A szünetben három cserével igyekezett felrázni csapatát Arsene Wenger, amitől jóval kezdeményezőbbé is vált az Arsenal, Drogba azonban gondoskodott róla, alábbhagyjon a kupagyőztes lendülete. Az egyedül kapura törő elefántcsontparti lábáról Lehmann ugyan még lepaskolta a labdát, Drogba azonban nem hagyta annyiban, és addig csetlett-botlott szerelni igyekvő három védő között, míg lövőhelyzetbe került, és be is vette a kaput (2-0).

A 65. percben Ljunberg jobb oldali beadása irányt változtatott Tiago lábán, helyzetbe hozva Fabregast, aki tíz méterről a kapus jobb oldalába gurított (2-1). Többre azonban már nem futotta az Arsenal erejéből, így idén a Stamford Bridge-re került a Community Shield.

Eredmény:
Chelsea - Arsenal 2-1 (1-0)
Cardiff, 58 ezer néző
Chelsea: Cech - Ferreira, Gallas, Terry, Del Horno - Gudjohnsen (Tiago, 58.), Makelele, Lamprad (Geremi 90.) - Duff (J. Cole, 74.), Drogba (Crespo, 59.), Robben (Wright-Phillips, 69.)
Arsenal: Lehmann - Lauren (Hoyte, 78.), Toure, Senderos (Cygan, 72.), Cole - Ljungberg (Reyes, 72.), Fabregas, Flamini (Hleb, 45.), Pires (Silva, 45.) - Bergkamp (Van Persie, 45.), Henry
gól: Drogba (8., 57.), illetve Fabregas (64.)