Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt augusztus 6-án!

1994-ben ezen a napon kezdődött a magyar bajnokság. Az NB I első fordulójában a legnagyobb érdeklődés a Kispest-Honvéd és a Vác FC-Samsung összecsapását kísérte, hiszen a bajnokcsapat látogatott az előző szezonban ezüstérmet nyert kispestiekhez.

A Bozsik-stadionban a mérkőzés előtt az amerikai világbajnokság két magyar szereplőjét, Puhl Sándor játékvezetőt és Márton Sándor asszisztenst köszöntötték a klubvezetők, a július 17-én vb-döntőt vezetett sípmester tiszteletére hosszú percekig zúgott a vastaps.

Ezután negyedórát kellett várni, hogy történjen valami a zöld gyepen, ekkor Füle fejelt centiméterekkel Brockhauser kapuja mellé. A váci védelem nagyon jól zárt, így hiába volt a hazai csapatban több jobban képzett labdarúgó, egyéniség, nagyon nehéz volt megközelíteni Koszta kapuját.

A legtöbbször ez Kovács Kálmánnak sikerült, aki már az első játékrészben legszebb napjait idézően futballozott. Gólt azonban neki sem sikerült szerezni, így alighanem mondhatott egy-két hasznos tanácsot a szünetben Dimitrije Davidovics mester, mert a második félidőben negyedóra alatt eldőlt a három pont sorsa.

Az 50. percben Hahn beadása után Illés volt eredményes, majd hét perccel később a gólszerző előkészítőként jeleskedett, átadását Kovács váltotta gólra. Az újabb Kovács-találat pedig már sétagaloppá tette a derbit, a hazai közönség ollézása közepette a kispestiek örömfocit mutattak be.

A kiütést a hajrában megszületett Kovács-mesterhármas jelentette, Csank János pedig alighanem arra gondolt, hogy mi lesz így csapatával a Paris-SG ellen. A váciak ugyanis néhány nappal később a francia fővárosban léptek pályára BL-selejtezőben, a Lamával, Roche-sal, Ricardóval, Valdóval, Weah-val, Ginolával felvértezett PSG ellen.

Kispest-Honvéd FC - Vác FC-Samsung 4-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 5000 néző
v.: Puhl.
Kispest-Honvéd FC: Brockhauser - Hahn, Bánfi, Mátyus, Forrai, Milinkovics (Csehi, 74.), Duró, Pisont, Illés, Sallói (Hamar, 72.), Kovács K. Edző: Davidovics.
Vác FC-Samsung: Koszta - Puglits (Romanek, 63.), Aczél, Aranyos, Nagy T., Kasza, Víg, Kriska, Bánföldi, Füle, Szedlacsek (Nyilas, 46.). Edző: Csank.
gól: Illés (50.), Kovács K. (57., 60., 88.)