Vágólapra másolva!
Bár Luis Figo jelenleg a Real Madrid edzőtáborában tartózkodik a Graz melletti Irdningben, végleg eldőlt, hogy a portugál világsztár az olasz Internazionaléban fog futballozni a következő két idényben, összesen 9 millió eurós fizetés fejében. Az átigazolás amúgy ingyenes, de így is nagyon megéri a Realnak, mert nem kell kifizetni a Figo szerződésének utolsó idényére, 2006. június 30-ig neki járó hatmillió eurót. Figo így értelemszerűen nem jön Budapestre, nem játszik az augusztus 14-én a Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő Magyarország-Real Madrid találkozón.

A 32 éves portugál múlt kedden együtt vacsorázott Massimo Morattival, az Inter elnökével annak nyári rezidenciáján, s a megállapodás elvben már ott megköttetett. Azóta Luis Douens és Miguel Macedo, a játékos két ügynöke éjt nappallá téve dolgozott a szerződés végleges szövegén, amely szerdára készült el. Figo csütörtökön repül el Milánóba aláírni a kontraktust, és a tervek szerint már azonnal be is mutatják a sajtónak a csapat új sztárját.

Figo évi 4,5 millió eurót keres majd Milánóban, ami másfél millióval kevesebb a Madridban kapott "galaktikus" fizetésénél. Ő volt a Florentino Pérez-éra első nagy igazolása 2000 nyarán. Öt idény alatt két spanyol bajnoki cím, egy Bajnokok Ligája-diadal, egy spanyol és egy európai Szuperkupa, továbbá egy Interkontinentális-kupa megszerzésének volt aktív részese. Figo így egy csapatban marad a Madridból szintén távozó argentin Walter Samuellel.

Ugyancsak a Real Madriddal kapcsolatos hír: a klubvezetés megállapodott Robinhóval, hogy a frissen leszerződtetett brazil sztár személyéhez kapcsolódó kereskedelmi jogok értékesítéséből 50 százalékban részesedik. Mint ismeretes, David Beckham esetében is hasonló arányban osztoznak a reklámbevételeken.

Ch. Gáll András