Vágólapra másolva!
Az idény első német trófeája a tét a Ligakupa-döntőben, ahol a Schalke és a Stuttgart csap össze 20.30-as kezdéssel Lipcsében. A Bundesliga pénteki rajtja miatt bajnoki főpróbának is beillő mérkőzésnek az ad különös pikantériát, hogy Kevin Kuranyi a nyáron éppen a sváboktól igazolt Gelsenkirchenbe.

Kuranyi nyolc év után hagyta el Stuttgartot, de hála a VfB vezetőségének, máris megvan az új kedvenc, a Milantól érkező Jon Dahl Tomasson ugyanis remek formát mutatott az eddig mérkőzéseken.

Ráadásul Tomasson honfitársa, Jesper Grönkjaer is a piros-fehérekhez igazolt, úgyhogy elnézve a csapat keretét, simán dobogós helyen végezhet Giovanni Trappatoni gárdája.

A másik oldalon Kuranyi érkezése mellett egy másik csatárcsillag volt a téma, de Milan Baros végül nem szerződött a királykékekhez. Helyette a Djurgardentől elcsábított Sören Larsen húzhatja magára a Schalke mezét, így a gelsenkirchenieknél is összeállhat a dán duó a csatársorban, ha Sand és Larsen kap bizalmat Ralf Ragnicktól.

Mindkét gárda kétszer játszott eddig Ligakupa-döntőt, de egyszer sem járt sikerrel, úgyhogy mindenképpen új név kerül fel a trófeára.

A várható kezdőcsapatok:
Stuttgart: Hildebrand - Stranzl, Fernando Meira, Babbel, Magnin - Gentner, Soldo, Hitzlsperger - Grönkjaer, Cacau - Tomasson
Schalke: F. Rost - Hamit Altintop, Bordon, Krstajic, Kobiashvili - Poulsen - F. Ernst, Bajramovic - Lincoln - Sand, Kuranyi

a korábbi döntők
1973: Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 4-0
1997: Bayern München - VfB Stuttgart 2-0
1998: Bayern München - VfB Stuttgart 4-0
1999: Bayern München - Werder Bremen 2-1
2000: Bayern München - Hertha BSC 5-1
2001: Hertha BSC - Schalke 04 4-1
2002: Hertha BSC - Schalke 04 4-1
2003: Hamburger SV - Borussia Dortmund 4-2
2004: Bayern München - Werder Bremen 3-2.