Vágólapra másolva!
A VfB Stuttgart az első finalista a német Ligakupában, miután az elődöntőben 2-1-re legyőzte a címvédő Bayern Münchent.

Hildebrand hibájából szerzett vezetést a Bayern a 19. percben, egy jobb oldali beadást követően ugyanis Makaay fejese éppen a szőke hálóőr kezébe pottyant, aki azonban beügyetlenkedte valahogy a labdát a gólvonal mögé.

Hitzlsperger vállalta magára a választ három perccel később, az Angliából hazatérő középpályás 30 méterről ágyúzott ballal, a Kahnt helyettesítő Rensing szeme közé.

A második félidőben Hildebrand javított, és bravúrral tolt kapufára egy Makaay-fejest, aztán mindkét gárda eldönthette volna a továbbjutást, de az irányzékkal gondok voltak. A 82. percben óriási lehetőséghez jutottak a bajorok, Meira kezezett a 16-oson belül, de a megítélt büntetőt Makaay gyatrán a jobbra vetődő Hildebrand kezébe gurította.

A 90. percben oktatófilmbe illő kontrával büntettek a svábok, Stranzl ívelt Cacauhoz, aki mellel Tomassonhoz továbbított, a dán csatár előbb maga elé tette a labdát, majd egy pimasz csellel leültette Karimit és Rensinget, aztán jobbra pöckölt, ahol Stranzl az üres kapuba passzolt.

A Stuttgart ellenfele a szerdai Schalke-Werder meccs győztese lesz, amelyet Gelsenkirchenben rendeznek 20.30-as kezdéssel.

német Ligakupa, elődöntő:
Bayern München - VfB Stuttgart 1-2 (1-1)
gól: Makaay (19.), illetve Hitzlsperger (22.), Stranzl (90.)