Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt július 26-án!

1995-ben ezen a napon játszotta első mérkőzését Dennis Bergkamp az Arsenal FC-ben. A londoni csapat svédországi edzőtáborban készült a szezonra, ennek első erőpróbája volt a másodosztály listavezetője, a Kristianstads FF elleni előkészületi találkozó.

Az Idrottsplats-stadionban 3050 néző volt kíváncsi az angol sztárcsapatra, amely Bartram - Dixon, Bould, Adams, Winterburn, Parlour, Hiller, Platt, Helder, Hartson, Wright összeállításban kezdett, csereként később pályára lépett Bergkamp és Merson is. A piros-fehérek az előző szezonban csak a 12. helyen végeztek a bajnokságban, ráadásul a bajnokság végén kilenc év után távozott George Graham is, így az új mesternek, Bruce Riochnak volt dolga bőven.

A skandináviai edzőtáborba már a csapattal tartott a legnagyobb nyári szerzemény, az olasz FC Internazionalétól klubrekordért, 7,5 millió fontért szerződtetett Bergkamp is.

Az Ágyúsok könnyed játékkal is gólzáporos győzelmet arattak, hiszen már a félidőben 3-1-re vezettek (Ian Wright, John Hartson 2, illetve Stefan Noresson voltak a gólszerzők), majd szünet után a friss erők voltak eredményesek, Paul Merson (67., 70.) és Bergkamp (84., 86., 90.) öt találatot szerzett, a holland hat perc alatt vágott mesterhármast!