Vágólapra másolva!
Hamarosan alkohol-elvonókúrán vesz részt Jan Simak, a Sparta Praha futballistája, akit korábban a cseh labdarúgás egyik nagy ígéretének tartottak.

A 26 éves középpályás tagja volt a 2000-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző U21-es válogatottnak, ennek köszönhetően pedig a német Bundesligában, a Hannoverben és a Bayer Leverkusenben folytathatta pályafutását. Légióskodása azonban nem csak a játéka miatt maradt emlékezetes, többször büntették meg ugyanis edzéskihagyásért.

Csehországba tavaly tért vissza, de - többek között - alkoholfüggősége miatt csak 15 találkozón lépett pályára. "A játékos maga döntött úgy, hogy részt vesz egy három hónapos kezelésen. A Sparta vezetése maximálisan támogatja őt, s egyúttal meg van győződve arról, hogy sikerül túljutnia a nehézségeken" - nyilatkozott Lenka Rakova, a klub szóvivője.

Az egyesület valóban számít még Simakra, amit leginkább az jelez, hogy a múlt héten újabb egy évvel meghosszabbította szerződését, noha a felkészülés kezdetén igazolatlanul hiányzott az első edzésről.