Vágólapra másolva!
A székesfehérvári önkormányzat csütörtöki, késő estébe nyúló közgyűlésén úgy döntött, hogy a Clavis Consulting Kft. ajánlatát fogadja el a Fehérvár FC labdarúgóklub 83,9 százalékos önkormányzati tulajdonrészének megvásárlására.

A megállapodás értelmében a Szieben László korábbi ligaelnök által képviselt csoport 60 millió forintért 80 százalékos tulajdonrészhez jut az egyesületet működtető gazdasági társaságban, s további 60 milliót átvállal az adósságok törlesztéséből. Ez azt jelenti, hogy a város a jövőben már csak 3,9 százalékos tulajdonrészt birtokol, a maradék 16,1 százalék pedig továbbra is a kistulajdonosok kezében marad.

Warvasovszky Tihamér polgármester kijelentette, a végső szót a klub hétfői közgyűlése mondja ki, de kizártnak tartja, hogy meghiúsuljon az üzlet, mint az korábban már megtörtént. Hozzátette az önkormányzat a jövőben is vállalja az évi 86 millió forintos támogatás folyósítását, illetve a Sóstói Stadion üzemeltetését.

A város elsőszámú vezetője elmondta, hogy azért nem Marius Vizer, az Európai Cselgáncs Szövetség román-osztrák állampolgárságú elnöke által benyújtott ajánlatot fogadták el, mert az az utolsó pillanatban futott be, így érdemben nem lehetett róla tárgyalni. A Vizer-féle pályázat ugyanakkor pénzügyileg kedvezőbb volt, hiszen 100 millió forintos ajánlatot tartalmazott és 50 milliót vállalt volna át a tartozásokból. Talán éppen ezért nem kapott egyértelmű támogatást a végül győztes cég, amelynek ajánlatáról a sportbizottság és a vagyonügyi bizottság nem volt képes dönteni - mindkét testület szavazása döntetlennel zárult -, míg a pénzügyi és a jogi bizottságban csupán egy-egy fővel többen javasolták a szerződés megkötését, mint ahányan nem.