Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt június 23-án!

1977-ben ezen a napon született Miguel Ángel Angulo, a Valencia CF középpályása. Oviedóban nevelkedett, azonban mégsem ott, hanem a közeli Gijónban kezdett el futballozni, a Sporting Gijón fiókcsapatában. 1995-ban az Atlanti-óceán partjáról a Földközi-tengerhez költözött, mivel a Valencia CF igazolta le, igaz, csak a tartalékcsapatba.

A Valencia B-ben tizenöt alkalommal lépett pályára, és két gólt szerzett a Segunda División B-ben, vagyis a harmadosztályban szereplő csapatban. 1996 nyarán a Villarreal CF szerződtette a fiatal labdarúgót, tehát egy osztálynyit felfelé lépett, lévén új csapata már a Segunda Divisiónban szerepelt. Itt jobban is ment Miguel Ángelnek a játék, hiszen majd mindegyik mérkőzésen a pályán volt, és kilenc gólt is rúgott.

A Villarreal a tizedik helyen végzett a bajnokságban a másodosztályban, Angulo a következő szezont mégis az élvonalban kezdte, hiszen a Valencia visszarendelte őt, ráadásul a nagycsapatába. Akkoriban olyan csatárok voltak a Mestalla stadionban, mint Romário, Marcelinho Carioca vagy Claudio López, úgyhogy kevés sanszot adtak a fiatal támadó csapatba kerülésére. Angulo a második fordulóban, az FC Barcelona ellen bemutatkozhatott az élvonalban, igaz, egy 3-0-s vereséggel.

Jorge Valdanónál ennek ellenére csak ritkán játszott, azonban az argentin trénert a sikertelenség láttán hamar leváltották, és az új edzőnél, az olasz Claudio Ranierinél az ifjú csatár több bizalmat élvezett. Első gólját a 16. fordulóban szerezte a Compostela ellen. Adrian Ilie szerződtetése után megint kevesebb lehetőséget kapott, és főként csak csereként léphetett pályára. Fentiek szép sorban mindannyian elhagyták a klubot, ám Angulo maradt, így immár tíz éve futballozik a Turia-parti klubnál.

Az elmúlt években részese volt az egyesület valamennyi nagy sikerének, 2002-ben és 2004-ben spanyol bajnok, 1999-ben kupagyőztes, 2004-ben pedig UEFA-kupa-győztes lett. A csapaton belüli helyzete az elmúlt években megváltozott, cserejátékos lett, ám ennek ellenére az elmúlt években az Arsenal FC és a Chelsea FC is érdeklődött iránta.